Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Leerlingen krijgen les over dode hoek bij vrachtwagens

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de openbare basisschool De Clipper kregen vorige week les over de dode hoek. Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken. Ze beperken het zicht van de chauffeur.

Gevaar
Daardoor ontstaan ongevallen, vaak met ernstige afloop. Voor het voorkomen van ongevallen blijft het noodzakelijk dat alle verkeersdeelnemers, dus niet alleen de vrachtautochauffeurs, maar zeker ook (fietsende) schoolkinderen, goed op de hoogte zijn van het gevaar van de dode hoek.

Vrachtauto op plein
Esther van der Wal, leerkracht groep 7/8 vertelt: "Op het schoolplein stond een vrachtauto, waarin wij in groepjes van vier uitleg kregen van de chauffeur. De andere leerlingen moesten in de dode hoek van de vrachtauto staan of er precies voor. Hierdoor werd alles heel duidelijk en visueel voor de leerlingen. De kinderen vonden het erg leuk en leerzaam."

Verbaasd
"Van de chauffeur hebben wij nog een schema gekregen over waar nou precies de onveilige hoeken zitten bij een vrachtauto. In de klas gaan we hieraan nog meer aandacht besteden. De kinderen waren verbaasd over de dodehoekafstand. Zij hadden gedacht dat deze dichterbij de vrachtauto was."

Compliment
"Tot slot wil ik een compliment geven aan de chauffeur. Hij was netjes op tijd en nam voor alle kinderen de tijd. Ik vond het als leerkracht zeer waardevol. Hartelijk dank!"