Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 26 september 2007
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan staatssecretaris Dijksma van OCW over het bericht (*) Pispaal omdat je geen moslim bent.


1.)
Bent u bekend met het bericht (*) Pispaal omdat je geen moslim bent?
2.)
Deelt u de mening dat het absoluut onacceptabel is dat een Nederlands 9-jarig jongetje door Marokkaanse klasgenootjes zo wordt getreiterd en gediscrimineerd dat de schoolleiding de ouders heeft geadviseerd naar een andere school te gaan? Zo neen, waarom niet?
3.)
Deelt u de mening dat de schoolleiding schromelijk tekort geschoten is bij de bescherming van dit jongetje; de pesters zijn ondanks hun schoppen, slaan, bedreigen, intimideren en iemand buitensluiten op school gebleven, terwijl het `slachtoffer' wordt geadviseerd naar een andere school te gaan? Zo neen, waarom niet?

4.)
Deelt u de mening dat er geen tafelgesprekken met zulke pesters moeten worden gehouden, maar dat hier alleen een keiharde aanpak geldt; verwijdering van school, strafrechtelijke vervolging van de ouders en een verplichte heropvoeding? Zo neen, waarom niet?
5.)
Wat bent u voornemens te gaan doen om zulke excessen in de toekomst te voorkomen en dat de veiligheid van ieder kind op school gewaarborgd is?

(*) AD, Pispaal omdat je geen moslim bent, 24 september 2007


____________________