Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

2007

Nieuwe website voor milieuprofessionals 26 september 2007

Het RIVM heeft de informatie voor milieuprofessionals op haar website ingrijpend vernieuwd. Via www.rivm.nl/milieuportaal is de webinformatie nu beter toegankelijk. Met dit nieuwe portaal wil het RIVM milieu-informatie in al haar aspecten optimaal beschikbaar stellen voor iedereen die beroepsmatig met milieu en veiligheid bezig is.

Heldere indeling
Als hoofdindeling is voor tien onderwerpen gekozen (stoffen, straling & EM-velden, geluid, water, bodem, lucht, binnenmilieu, veiligheid, ecosystemen en gezondheid & beleving). Naast deze tien onderwerpen zijn ook dossiers opgenomen. Ze geven informatie over specifieke en vaak actuele items zoals bestrijdingsmiddelen,
fijnstof,rubbergranulaat, hoogspanningslijnen en Schiphol. Honderden rapporten, artikelen, modellen, databases en richtlijnen zijn hiermee goed toegankelijk gemaakt voor de milieuprofessional.

Nieuwsbrief voor professionals
Met het nieuwe portaal worden wetenschappers maar ook de beleidsmedewerkers (gemeenten, provincies, rijksoverheid) en uitvoerders (inspectie, handhavers, brandweer), nu optimaal bediend. Wie op de hoogte wil blijven van recente ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en publicaties, kan zich via www.rivm.nl/milieuportaal/contact/nieuwsbrief.jsp aanmelden voor de maandelijkse Nieuwsbrief van het Milieuportaal.