Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Onderzoek bij Zutphense DVD piraten             |
Op aangifte van BREIN deed de politie van Zutphen maandagmorgen 24 september een inval bij een piratenstel. Het de man (37) is aangehouden, de vrouw (34) meldde zich later aan het politiebureau. Enkele honderden bronkopieën, hoesjes en blanco dragers zijn in beslag genomen. Tevens werden twee computers, drie branders, een professionele printer en andere apparatuur in beslag genomen. Op de computers stonden honderden films opgeslagen die ook als bronkopie werden gebruikt.

De man en vrouw draaiden vermoedelijk een omzet van enkele duizenden euro per maand. Het stel adverteerde via het Internet. Zij zijn al eerder in aanraking geweest met BREIN en hebben een onthoudingsverklaring ondertekend. Die komt hen nu op 500 euro per illegale DVD te staan. Op bedrijfsmatige piraterij staat een maximum straf van 4 jaar en 67.000 euro boete. Tevens kunnen de verdachten een forse schadeclaim van BREIN tegemoet zien.

Stichting BREIN bestrijdt intellectueel eigendomsfraude (piraterij) namens auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs van muziek, film, video en interactieve software

(Dit bericht is afkomstig van de Stichting BREIN)

|     |Zutphen - Drankrijder aangehouden                         |
Een 36-jarige automobilist uit Zutphen is dinsdag 25 september op de Tollenstraat in Zutphen aangehouden voor het negeren van een stopteken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 1,5 promille blies. Ook was hij niet in bezit van een geldig rijbewijs. De auto van de man is in beslag genomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zag een man die nog een vonnis open had staan, instappen bij de bestuurder. Na kort achter de auto te hebben aangereden, gaf de politie een stopteken dat werd genegeerd. Na een achtervolging door Zutphen konden de mannen worden aangehouden. De bestuurder bleek te hebben gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 1,5 promille blies. De auto van de man is in beslag genomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De andere man, een 23-jarige plaatsgenoot, is naar de Penitentiaire Inrichting in Doetinchem overgebracht waar hij zijn openstaande vonnis uit mag zitten.

|     |Warnsveld - Vernieling auto                               |
Onbekenden hebben tussen zaterdag 22 september en zondag 23 september aan de Havenstraat in Zutphen, achter het NS station, een auto zwaar beschadigd. De eigenaresse heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Op zondag 23 september kwam de eigenaresse bij haar auto. De auto was omgegooid, en lag op de zijkant. De linkerkant van de auto is zwaar beschadigd aan de lak en de ruiten. De politie is op zoek naar tips. Mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien wordt verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

|     |Lochem - met alcohol op aangifte doen                     |
Een 41-jarige Lochemse is dinsdagmiddag 25 september bekeurd voor het rijden onder invloed. Zij kwam aangifte bij de politie doen en hier rook men haar alcoholgebruik.

Terwijl de vrouw aangifte kwam doen, rook de agent die haar verhaal op papier zette een alcohollucht. Zij werd gevraagd om een blaastest uit te voeren, collega's hadden haar in de auto zien rijden, en hierbij bleek zij 1.1 promille te blazen. Met een boete en een rijverbod mocht zij later het politiebureau verlaten. De politie heeft haar aangifte in behandeling.

Einde berichten
---


---


---

---- --