Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( woensdag 26 september 2007
Opmerkingen ( geen

Sittard; man steekt prullenbakken in brand

De politie heeft dinsdagavond op de Gruizenstraat in Sittard een 32-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat de man verdacht wordt vlak daarvoor twee prullenbakken in brand te hebben gestoken.

De politie was rond 20.25 uur gebeld dat er op de Wieer een man met een mes zou zitten. Dezelfde man zou ook verantwoordelijk zijn voor het in brandsteken van twee prullenbakken. Zowel op het Tempelplein als op de Rosmolenstraat bleken twee prullenbakken in brand te staan. Agenten wisten deze brandjes te blussen.

Aan de hand van een signalement kon de Sittardenaar worden aangehouden. De man, een goede bekende van de politie, werd ingesloten.

Heerlen; fietser aangereden na opmerking over rijgedrag

De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige inwoner van Heerlen aangehouden, omdat de man ervan verdacht wordt diezelfde middag met zijn auto te zijn ingereden op een 16-jarige plaatsgenoot.

De 16-jarige jongen bleef ongedeerd, zijn fiets echter werd geheel vernield.

Het slachtoffer reed rond 17.00 uur op de Passartweg. Aangekomen op de splitsing met de Terweijerweg, naderde vanaf die weg een auto, die op het allerlaatste moment stopte om het slachtoffer voorrang te verlenen. Nadat het slachtoffer in de richting van de automobilist een opmerking over zijn rijgedrag maakte, kwam deze achter het slachtoffer aangereden. Er ontstond vervolgens een confrontatie tussen beiden, waarbij het slachtoffer verklaarde dat de automobilist naar hem geslagen zou hebben. Op zeker moment is de automobilist, volgens het slachtoffer met zijn auto op hem ingereden, waarbij de fiets werd vernield. Daarna is de automobilist weggereden. De politie onderzoekt de toedracht.

Maastricht; 'fietser' pleegt verzet na aanhouding

Dinsdagmiddag werd een 35-jarige Maastrichtenaar aangehouden, omdat hij in het voetgangersgebied van de Maastrichtse binnenstad fietste en weigerde zich te legitimeren.

De man verzette zich bij zijn aanhouding, waarbij politiemensen pepperspray moesten gebruiken om dit verzet te breken.

Agenten vroegen de man naar zijn legitimatie, omdat hij in overtreding was. Toen hij zijn medewerking weigerde, werd hij aangehouden. De Maastrichtenaar verzette zich vervolgens daartegen.

Bij het opmaken van het proces-verbaal, bleek dat de man ook nog een geldboete moest betalen van 225 Euro. Omdat het hem niet lukte het geld bij elkaar te krijgen, werd hij ingesloten.

Slenaken/Epen; weer twee inbraken in horecagelegenheden

Dinsdagmiddag werd er ingebroken in twee horecagelegenheden in Slenaken en Epen.

Het is de vierde inbraak binnen enkele dagen, want zondag werd er ook al in twee horecagelegenheden in Vaals en Epen ingebroken.

Of er bij de inbraak in Slenaken iets werd ontvreemd, is nog niet duidelijk. Bij de inbraak in Epen werd een kassa een dart- en een spaarclubkast en twee gokkasten opengebroken.

De politie onderzoekt of de inbraken het werk zijn van een en dezelfde dader of daders.


---- --