Ingezonden persbericht


Persbericht

Telecombedrijven zetten SWsoft-technologieën in voor automatisering infrastructuur

Herndon, USA, 26 september 2007 - Om zowel de kosten van hun infrastructuur te verlagen als nieuwe diensten te kunnen bieden implementeert een aantal van de grootste telecombedrijven in EMEA software van SWsoft. Deze helpt bij het leveren van geautomatiseerde hostingdiensten.

Telecomaanbieders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zoals KPN, Swisscom, Telecom Italia, STA (Andorra Telecom), Portugal Telecom en Togo Telecom zetten SWsoft-producten in. Dit om extra omzet te genereren via de introductie van nieuwe hosting-diensten en software-as-a-service (SaaS) aan hun vele klanten in het MKB.

"Telecomaanbieders en internet service providers (ISPs) ontwikkelen zich tot steeds belangrijker spelers binnen de hosting business", aldus Soeren von Varchmin, managing director European and Asian Operations bij SWsoft. "Veel van deze carriers opereren pas kort op deze markt, maar zetten nieuwe, geavanceerde technologieën van SWsoft in. Deze maken het eenvoudiger om op grote schaal hosting-diensten en SaaS-applicaties uit te rollen."

Het midden- en kleinbedrijf koopt van telecomaanbieders en ISPs diensten zoals shared webhosting, virtual private servers, hosted Exchange, hosted SharePoint en SaaS. Veel klanten hebben dergelijke nieuwe diensten aan hun bestaande accounts toegevoegd.

Telecombedrijven gebruiken SWsoft-producten om de klantenservice te ontlasten van routinetaken zoals het aankopen van meer diskruimte, het toevoegen van e-mail-accounts, installeren van subdomeinen en nieuwe applicaties. Telecomklanten kunnen bijvoorbeeld door geautomatiseerde control panels hun diensten midden in de nacht beheren, zonder hulp van een nachtelijke helpdesk.

SWsoft biedt een complete reeks producten - hosting control panels, provisioning-systemen, billing-systemen, customized tools voor datacenterbeheer - waarmee telecomaanbieders beschikken over oplossingen voor het lanceren van direct winstgevende hosting services en SaaS-applicaties. Door alles te automatiseren, van online bestellen tot service delivery en billing, zijn telecomaanbieders in staat gebleken schaalbare hosting-diensten te bieden die tegemoet komen aan de eisen van hun klanten.

SWsoft's telecomgebruikers profiteren eveneens van OPEN FUSION, een technologie-initiatief dat tot doel heeft alle producten van SWsoft naar één platform te migreren en de integratie van uiteenlopende systemen, applicaties van derden en custom en in-house systemen te stimuleren. Het OPEN FUSION-platform maakt geoptimaliseerde levering van SaaS- en traditionele hosting-diensten mogelijk zodat ISV's en service providers de marktkansen volledig kunnen benutten.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie waarmee consumenten, bedrijven en service providers hun gebruik van technologie kunnen optimaliseren. De software van de onderneming wordt ingezet op ruim 130.000 servers en 600.000 desktops wereldwijd. De productlijn van SWsoft wordt onder andere gevormd door Virtuozzo - de meest gebruikte software voor besturingssysteemvirtualisatie, Parallels - het meest gebruikte product voor desktopvirtualisatie en Plesk - het meest gebruikte server control panel. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.