Gemeente Wageningen

Onderhoudswerkzaamheden Nijenoord Allee

In de maand oktober en november vinden er aan de Nijenoord Allee diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Verkeer en omwonenden dienen rekening te houden met mogelijke overlast. Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid.

Op maandag 8 oktober 2007 start de gemeente Wageningen met onderhoudswerkzaamheden aan de Nijenoord Allee. Deze zijn gepland tot en met november 2007.

Locaties
De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties:
- Nijenoord Allee, rijbaan vanaf Mansholtlaan tot nabij inrit flat Hoevestein

- Nijenoord Allee, vanaf Rooseveltweg tot nabij inrit restaurant 'Asia Plaza'

- Nijenoord Allee/Bornsesteeg

Minder geluidoverlast
Omwonenden hebben bij de gemeente aangegeven geluidsoverlast te ervaren van het verkeer op de Nijenoord Allee. Daarom is nu gekozen om geluidsreducerend asfalt op de ringbanen tussen de kruisingen aan te leggen. Ook wordt om de verkeersveiligheid te verbeteren op de Nijenoord Allee nabij de Bornsesteeg een uitvoegstrook gemaakt voor het rechtsafslaand verkeer.

Dag-/nachtwerk
De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken en de overlastperiode zo kort mogelijk houden. Om die reden is gekozen om ook nachtwerk toe te staan.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden worden goede en duidelijke omleidingsroutes ingesteld. Op de A15, A50 en A12 worden informatieborden geplaatst waarop verkeer wordt geadviseerd om een route via de snelwegen te nemen en niet door Wageningen. Ook wordt getracht zoveel mogelijk weggedeelten open te laten voor de weggebruikers. Dit kan door middel van toepassing van tijdelijke verkeerslichten in combinatie met het afsluiten van halve rijbanen. Aan complete afsluiting van weggedeelten wordt helaas niet voorkomen, maar door nachtwerk toe staan wordt deze periode aanzienlijk verkort!

Openbaar Vervoer
Het Openbaar Vervoer blijft zoveel mogelijk via de huidige bushaltes rijden. Indien dit niet mogelijk is, worden passagiers naar alternatieve haltes verwezen.
Actuele informatie over wijzigingen van reistijden, busroutes en bushaltes worden door het Openbaar Vervoer verstrekt op hun website: www.valleilijn.nl ; www.bba.nl ; www.connexxion.nl en tel. 0900 - 9292 (EUR 0,70 per min).