Ingezonden persbericht


Utrechts Burgemeesters Referendum

Wolfsen: "De campagneleider? Dat ben ik zelf"

Kandidaat-burgemeester Aleid Wolfsen leidt zelf zijn campagne voor het burgemeesterschap van Utrecht. De berichtgeving in het AD Utrechts Nieuwsblad dat Broos Schnetz zijn campagne leidt, is onjuist.

Wolfsen: "Ik leid zelf mijn campagne. Anders dan mijn tegenstrever Pans heb ik ook geen duur reclamebureau in de arm genomen. Samen met een club enthousiaste vrijwilligers, jong en oud, ga ik de wijken in, bezoek ik verenigingen en voer ik campagne door met mensen te praten over wat hen beweegt en wat mijn plannen zijn voor Utrecht."

De berichtgeving in het AD Utrechts Nieuwsblad dat Broos Schnetz, oprichter van Leefbaar Utrecht, in het campagneteam van Wolfsen zit (of deze campagne zelfs leidt), is onjuist. Wolfsen: "Broos Schnetz was één van de kandidaten voor het burgemeesterschap. Ik heb daarom een afspraak met hem gemaakt. Dat was een prettig gesprek. Schnetz gaf daarin aan mij te willen vertellen wat Leefbaar Utrecht voor Utrecht betekend heeft en hoe ik de stad kan leren kennen. Dat hoor ik graag. Ik hoop dat alle Utrechters mij wat dat betreft van advies kunnen voorzien. Schnetz zei bovendien dat hij op mij wil stemmen. Daar ben ik blij mee. Het geeft aan dat er een breed draagvlak ontstaat voor mijn kandidatuur, van mensen afkomstig uit allerlei partijen."