Gemeente Vlaardingen


Jeugd in gesprek over integratie

26 september 2007

Hoe is het om te leven in een stad met jongeren uit diverse culturen? Die vraag legt de gemeente voor aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar tijdens prikkelende workshops. Jongeren kunnen zelf aangeven waar de knelpunten zitten en wat er volgens hen moet gebeuren om die aan te pakken. De gemeente gebruikt de uitkomsten bij het ontwikkelen van integratiebeleid voor de stad.

De gemeenteraad heeft begin 2007 de Lokale integratie-agenda 2006-2010 vastgesteld. Hierin is in hoofdlijnen beschreven hoe Vlaardingen de integratie een positieve impuls wil geven. Afgesproken is om samen met de Vlaardingers en Vlaardingse organisaties het integratiebeleid in te kleuren. Elk jaar wordt zo een concreet actieprogramma integratie opgesteld.

Nadat al verschillende uitvoeringsbijeenkomsten met allochtone vrouwen en ouderen hebben plaatsgevonden zijn nu de jongeren aan de beurt. De workshops voor de jongeren worden begeleid door de Stichting Formaat. Deze stichting heeft eerder in Vlaardingen theatervoorstellingen verzorgd waarin mensen spontaan uitgenodigd werden mee te doen op het podium en hun draai te geven aan het verloop van een scène. De jongerenwerkers van Het Bureau Welzijnsprojecten hebben jongeren uitgenodigd om mee te doen aan de workshops.

Meedoen

Er zijn bijeenkomsten in september en oktober. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Ingrid Meijer van Het Bureau Welzijnsprojecten, tel: (010) 4355011.