Gemeente Rhenen


Fietspad tussen Rhenen en Elst

RHENEN De gemeente Rhenen gaat bij de provincie Utrecht nogmaals de gevaarlijke situatie van het fietspad tussen Rhenen en Elst onder de aandacht brengen. Raadsbreed werd een motie met die strekking aangenomen door de gemeenteraad.

In de motie staat dat inwoners uit Elst en Rhenen zich ernstig zorgen maken over de onveilige situatie van het fietspad, dat dagelijks intensief wordt gebruikt door schoolgaande kinderen en fietsliefhebbers.

Het stoort de Rhenense gemeenteraad dat wel is gestart met een zogenaamde eco-passage tussen de twee plaatsen, maar dat de provincie zich er niet aan heeft gehouden om gelijktijdig met die aanleg te starten met de realisatie van een nieuw en veilig fietspad. Rhenen wil van de provincie Utrecht een concrete tijdsplanning hebben en weten wat de geplande datum is waarop het nieuwe fietspad een feit is.

,,Binnen een maand dient aangegeven te worden welke knelpunten er in de weg staan, die de aanleg van een nieuw en veilig fietspad op korte termijn onmogelijk maken. En dient te worden aangegeven hoe de provincie de knelpunten denkt op te lossen, staat verder in de motie.

Wethouder Betty van den Bosch kon zich in motie vinden en ziet daarin een steun in de rug om bij de provincie Utrecht op spoed aan te dringen.

Nieuwsbericht 26 september 2006.