Gemeente Breda

Geeren-Zuid wordt 30-km zone

De Gemeente Breda heeft het voornemen om de buurt Geeren-Zuid in te richten als 30-km zone. Wethouder Willems van verkeer: De gemeente wil alle woonbuurten inrichten als 30-km zone. Op die manier kunnen we de verkeersveiligheid in deze buurten verder bevorderen. Geeren-Zuid is als eerste gebied in de Hoge Vucht aan de beurt. Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het voorlopig ontwerp voor de 30-km zone in Geeren-Zuid vastgesteld en vrijgegeven voor consultatie.

Voorlopig ontwerp

In het voorlopig ontwerp zijn opgenomen:


- zoneborden bij de toegangswegen tot de buurt. De borden komen bij de Doornboslaan en Cornelis Joosstraat;


-- verkeersplateaus bij de aansluitingen bij de Cornelis Joosstraat bij de Hendrik Berlagestraat en Alard Duhamelstraat; -


- verkeersplateaus op de kruispunten Claas Persoonsstraat - Daniel Marotstraat en Calandstraat - Alard Duhamelstraat;


- plateaudrempels bij twee bushaltes in de Lelystraat en de bushalte in de Hendrik Berlagestraat; -


- een kleine vluchtheuvel bij de bocht in de Lelystraat ter hoogte van de Leeghwaterstraat.

Inloopavond en planning

Op 16 oktober houdt de gemeente van 17.30 tot 20.00 uur een inloopavond in buurthuis Geeren Zuid, Cornelis Joosstraat 82.

Belangstellenden kunnen op deze avond reageren of per post een reactie sturen aan de Gemeente Breda, vakdirectie Stadsontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bureau Verkeer en Vervoer, t.a.v. de heer Rob van der Pol, postbus 3920, 4800 DX, Breda. Dit kan tot tot 23 oktober.

De gemeente neemt alle reacties mee bij het maken van het definitief ontwerp. Het college stelt het definitief ontwerp naar verwachting in november vast. De bedoeling is dat de werkzaamheden begin 2008 plaatsvinden.