Gemeente Breda

Verkeersontwikkeling Teteringen in kaart

De Ganzendreef in Teteringen gaat bij de Espakker dicht voor doorgaand verkeer en vanuit de Hoolstraat kan men linksaf de Oosterhoutseweg oprijden.

Dat zijn twee belangrijke maatregelen uit het Verkeerscirculatieplan Teteringen dat het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld. Over een mogelijke afsluiting van het Moleneind volgt een besluit zodra de Oosterhoutseweg helemaal klaar is.

In Teteringen komen 2.770 nieuwe woningen. In het Verkeerscirculatieplan zet het college de gevolgen die deze nieuwbouw voor het verkeer heeft op een rij. Het blijkt nu dat de grootste verkeersdruk komt te liggen bij de nieuwe straten die hier helemaal voor zijn ontworpen, zoals de Heiackerdreef, de Meulenspie-ontsluiting en de Bouverijen-Zuid. Ongeveer acht bestaande straten krijgen wat meer verkeer. Maar ook hier kan het autoverkeer probleemloos worden verwerkt en worden geen onveilige situaties en achteruitgang van het wooncomfort verwacht.

Willem Alexanderplein

Uit het plan blijkt ook dat het toekomstige winkelcentrum op het Willem Alexanderplein weliswaar leidt tot meer verkeer, maar niet zodanig dat problemen ontstaan. Wel houdt de gemeente er rekening mee dat de Willebrordstraat door de te verwachten verkeerstoename waarschijnlijk moet worden aangepast.

De wijze van bevoorrading van winkels en horeca en ook waar de parkeerplaatsen moeten komen zijn onderdeel van het nog uit te werken inrichtingsplan van het plein. Dit plan zal naar verwachting in 2008 klaar zijn.

Het college heeft het Verkeerscirculatieplan Teteringen opgesteld om ervoor te zorgen dat Teteringen ook in de toekomst goed bereikbaar blijft. Dit plan is in de voorbije maanden besproken in de klankbordgroep Verkeerscirculatieplan waarin vertegenwoorders van bewoners en groeperingen uit Teteringen zitting hadden. Ook zijn de Teteringse Ondernemingsvereniging (TOV) en de Dorpsraad Teteringen bij dit plan betrokken.

Het Verkeerscirculatieplan Teteringen wordt op 9 oktober 2007, samen met de bestemmingsplannen, aangeboden aan de Commissie Bouwen en Wonen. De verwachting is dat de gemeenteraad op 18 oktober aanstaande een definitief besluit neemt.

Breda, 26 september 2007

Te downloaden:

* VERKEERSCIRCULATIEPLAN TETERINGEN.pdf