Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Dagbladbezorgers van het Jaar 2007:
Kim Veldhuizen (19) en Peter van der Wal (57)

Amsterdam, 26 september 2007 - Vandaag zijn de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar. Kim Veldhuizen uit Friesland is in de categorie junior (15+) uitgeroepen tot winnaar. Peter van der Wal uit Noord-Holland is de beste in de categorie senior (40+). Zij ontvingen vanmiddag in De Flint in Amersfoort uit handen van Jan Douwe Kroeske elk een reischeque ter waarde van ¤ 2.500,-. Daarnaast reikte zangerees Dennis de Publieksprijs uit. Jan Buls (16) uit Groningen was de gelukkige winnaar van een cheque ter waarde van ¤ 500,-. Hierna werden alle aanwezigen door Dennis geetrakteerd op een exclusief, wervelend optreden.

Voor de titel Dagbladbezorger van het Jaar worden jaarlijks 24 bezorgers genomineerd: uit elke provincie één in de categorie junior en één in de categorie senior. De abonnees van deze bezorgers konden ook dit jaar weer hun stem uitbrengen op hun eigen bezorger via www.worddagbladbezorger.nl of per post via een stemkaart. Naast het aantal stemmen dat de bezorgers ontvingen van hun abonnees, wogen factoren als grootte van de wijk en aantal abonnees mee bij de beoordeling van de genomineerden. Tevens werden per kandidaat punten toegekend voor bijzondere omstandigheden of activiteiten.

Toegewijde bezorgers
Kim Veldhuizen en Peter van der Wal kwamen bij de beoordeling als besten uit de bus. Kim Veldhuizen bezorgt de Leeuwarder Courant en probeert altijd zo snel mogelijk te beginnen. Zij maakt volgens haar abonnees altijd tijd voor een praatje en heeft steeds een stralend humeur. Peter van der Wal bezorgt de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Nederlands Dagblad en NRC Next. Zijn abonnees stemden op hem omdat hij altijd op tijd de krant bezorgt en dit al ruim 29 jaar doet. De winnaars kregen de hoofdprijs: een reischeque ter waarde van ¤ 25000,-. De overige genomineerden werden beloond met een nieuwe Batavus-fiets. Onder de andere aanwezige bezorgers die de eindstreep nét niet hadden gehaald werden 50 iPods verloot, waarbij zangeres Dennis de loting voltrok.

Publieksprijs
Tijdens de verkiezing konden abonnees ook hun stem inclusief motivatie uitbrengen op hun bezorger als die niet was genomineerd. Deze bezorgers maakten daarmee kans op de Publieksprijs. Van deze verkiezing is een week lang verslag gedaan in het 3FM-radioprogramma van Giel Beelen. De Publieksprijs is gewonnen door Jan Buls. Hij kreeg uiteindelijk de meeste stemmen per sms en viel op door zijn vriendelijke lach en zijn stiptheid.

Extra aandacht voor typisch Nederlandse baan
De verkiezing is een initiatief van de Nederlandse Dagbladpers (NDP), waarin alle betaalde Nederlandse dagbladen verenigd zijn. Met deze verkiezing wordt het werk van dagbladbezorgers extra onder de aandacht gebracht. De Nederlandse Dagbladpers streeft ernaar zo veel mogelijk jongeren en ouderen te interesseren voor de typisch Nederlandse baan van dagbladbezorger. Want bijna nergens ter wereld zijn er verhoudingsgewijs zo veel mensen geabonneerd op een of meerdere dagbladen als in Nederland. Maar liefst 90 procent van de totale betaalde oplage van de dagbladen gaat naar krantenlezers met een abonnement.



Ingezonden persbericht