Politie Gelderland-Zuid

Twee rijbewijzen ingevorderd

Lent/Echteld, 26-09-2007 o Tijdens snelheidscontroles op de Prins Mauritssingel in Lent en de Prins Willem Alexanderbrug bij Echteld zijn de rijbewijzen van een 34-jarige motorrijder uit Beuningen en een 60-jarige automobilist uit Maasbommel ingevorderd.

Lent
Agenten van het team Verkeershandhaving zagen dinsdagavond omstreeks 22:00 uur een motor rijden die opviel vanwege de snelheid. Ze besloten daarop de achtervolging in te zetten. De 34-jarige die uit de richting van Arnhem kwam reed stevig door. Tijdens een tussentijdse meting reed de motorrijder 129 km/uur waar 70 km is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid vastgesteld op 125 km/uur, 55 km te hard.

Echteld
In Echteld controleerde een agent op de Prins Willem Alexanderbrug met de lasergun. Hier werd een snelheid van 156 km/uur geklokt. Na aftrek van de correctie werd zijn snelheid op 151 km/uur vastgesteld terwijl 100 km/uur het maximum is. Hij reed 51 km te hard.

Beide bestuurders werden staande gehouden en moesten hun rijbewijzen inleveren. Die zijn opgestuurd naar de officier van justitie die de uiteindelijke strafmaat zal bepalen. (02)