Gemeente Oldenzaal


Opening Werkmarkt Noordoost-Twente in Oldenzaal

gepubliceerd op : 20-9-2007

Op donderdag 20 september vond de officiële opening plaats van de Werkmarkt Noordoost-Twente aan de Ganzenmarkt 2 in Oldenzaal. In dit nieuwe onderkomen verlenen UWV, CWI en de gemeente Oldenzaal samen hun diensten aan werkzoekenden en aan ondernemers. Banen, informatie en nieuw personeel, alles zit onder één dak.

Het eerste gedeelte van de opening vond plaats in de hal van het gemeentehuis. Het grote aantal gasten werd ontvangen door een lakei en hofdame. De drie samenwerkende organisaties lichtten aansluitend hun samenwerking kort toe.

Districtsmanager Annnelies Lichtenberg van het CWI vertelt over de lange voorbereiding die aan de samenwerking tussen de gemeente, het CWI en het UWV vooraf ging.

Wethouder Willem Termijtelen gaf aan dat de Werkmarkt met haar diensten midden in de samenleving wil staan. Regiomanager Marcel Tijdhof van UWV ging onder meer in op de toekomstige vormgeving van de sociale zekerheid. Werkgevers en werkzoekenden krijgen vlot en centraal de diensten waar ze om vragen. Districtsmanager Annelies Lichtenberg van CWI Oost-Nederland refereerde aan de lange voorbereiding die aan deze samenwerking vooraf ging. Zij vatte dit proces samen als eind goed, al goed. "Wanneer de klanten van deze Werkmarkt ook na vandaag net zo vorstelijk worden ontvangen, ziet de toekomst er beslist zonnig uit," gaf zij de genodigden mee. Aansluitend vond aan de overzijde van de markt de feestelijke opening plaats met de onthulling van het logo dat gepaard ging met confetti. Daarna namen de genodigden en de `noabers', een kijkje in het nieuwe ruime pand.

Het logo wordt onthuld door regiomanager Marcel Tijdhof van het UWV (links), districtsmanager Annnelies Lichtenberg van het CWI (voor) en wethouder WillemTermijtelen (achter).