Gemeente Pekela


Politie controleert extra op helm en kenteken
Logobalkjeverkeershandhaving.JPG

De komende weken houdt de politie in de hele provincie, dus ook in deze gemeente, extra brommercontroles. De kans is groot dat je op weg naar school of naar huis in zon controle terecht komt. De politie controleert dan niet alleen je helm. Je brommer of scooter zelf wordt ook nagekeken. En je moet natuurlijk de juiste papieren bij je hebben, dus een brommerrijbewijs én je kentekenbewijs.

Boete? Weggegooid geld!

Een boete is duur. Je kan dat geld vast beter gebruiken. Om te gaan stappen misschien. Of om een volle tank benzine van te betalen. Als je dus niet tegen een boete aan wilt lopen, zorg dan dat alles in orde is: je papieren, je brommer of scooter en je helm. Want als je zonder kentekenbewijs rondrijdt, kost je dat 140 euro. En als je je helm niet op hebt, betaal je 50 euro boete. Dus regel je brommerzaakjes goed.

Altijd een helm op

Een helm draag je niet alleen om een boete te voorkomen. Met een helm voorkom je ook dat je minder ernstig gewond raakt bij een ongeluk. Want een ongeluk zit in een klein hoekje, ook bij de korte ritjes als je even gauw naar vrienden gaat bijvoorbeeld. Zet daarom altijd een helm op voor je eigen bescherming, ook als je alleen maar meerijdt met iemand anders! En zorg ervoor dat de helm goed past. Zet hem goed op je voorhoofd en doe de kinband dicht. Dan ben je het beste beschermd. Na een valpartij is het beter de helm te vervangen, ook al lijkt die niet beschadigd. De schokdemping neemt namelijk wel af.

Meer weten? Kijk op www.politie.nl/groningen.