Voer voor de toekomst

26 sep 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

Om de toekomstige kennisbehoefte over diervoeding te bepalen, is in opdracht van het ministerie van LNV, directie Voedselkwaliteit en Diergezondheid, een onderzoek uitgevoerd in 2006 naar een duurzame ontwikkeling van diervoeding in Nederland.
Het onderzoek werd gezamenlijk uitgevoerd door Wageningen UR, het ministerie van LNV, de mengvoerindustrie en betrokkenen uit de veehouderij en maatschappelijke organisaties.

De kennisbehoefte ligt vooral op het terrein van voedselveiligheid en op het gebruik van diervoeders in relatie tot de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen, zoals energie, water, lucht en bodem. Het rapport doet verslag van een programmeringstudie over de diervoeders. In deze studie is gekozen voor een aanpak waarbij belanghebbende partijen (stakeholders) actief zijn betrokken bij de inventarisatie, verdieping en prioritering van de kennisvragen. Het onderzoek vond plaats in twee fasen. In de eerste fase hebben de onderzoekers de kennisbehoefte geïnventariseerd door interviews en brainstormsessies. In de tweede fase is de kennisagenda verbreed en verdiept in dialoog met de stakeholders.

Contact
G.A.L. Meijer
Tel. 0320 - 237 369
gerwin.meijer@wur.nl