Ingezonden persbericht


Nieuw navigatiesysteem wijst je de weg tijdens het poetsen

Oral-B introduceert de SmartGuide: uitstekende gebitsreiniging door innovatieve techniek

Rotterdam, 26 september 2007 - Oral-B slaat een nieuwe weg in mett de Oral-B Triumph met SmartGuide. Deze draadloze, interactieve display werkt als een navigatiesysteem voor het tandenpoetsen door directe, visuele feedback te geven om poetsgewoonten te optimaliseren. Dit is mogelijk door twee microchips, een in de opzetborstel en een in het handvat. Deze geven de gegevens over onder andere de poetsdruk en -tijd door aan de draadloze display. De Triumph mmet SmartGuide zorgt voor buitengewone reiniging en verbeterde poetsgewoonten, doordat mensen zich beter bewust worden van hun poetsgedrag.

Innovatief poetsen
Een veelvoorkomende aandoening is teruggetrokken tandvlees, wat op den duur kan leiden tot overgevoelige tanden. Een belangrijke oorzaak van teruggetrokken tandvlees is te hard poetsen. De Oral-B Triumph met SmartGuide is de eerste tandenborstel die via de display een waarschuwing geeft wanneer er met de borstel te hard wordt gepoetst. Een andere belangrijke oorzaak van veelvoorkomende gebitsproblemen is (tand)plak. Uit diverse tests blijkt dat Oral-B Triumph met SmartGuide plak uiterst efficiënt verwijdert en op deze manier helpt het tandvlees in goede conditie te houden. Dit is mogelijk doordat de ronde Oral-B borstel, die zowel heen en weer als op en neer beweegt, iedere tand omringt en zo voor een grondige reiniging zorgt, ook tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Om de tanden en het tandvlees goed te verzorgen is het verder heel belangrijk dat de borstel op tijd wordt vervangen. Daarom geeft de display na drie maanden een signaal dat het tijd is een nieuwe opzetborstel te plaatsen.

Uiterst efficiënte reiniging
Minimaal twee minuten poetsen is nodig om schadelijke plak te verwijderen en tandvleesproblemen te helpen voorkomen. Toch neemt een gemiddelde poetsbeurt slechts 46 seconden in beslag. De Oral-B Triumph met SmartGuide helpt je de aanbevolen twee minuten gemakkelijker te behalen doordat de timer bijhoudt hoelang je aan het poetsen bent en aangeeft wanneer de twee minuten zijn bereikt. Onderzoek wijst uit dat op deze manier de vereiste twee minuten viermaal vaker wordt gehaald Walters PA, et al., J Contemp Dent Prac 2007 May;(8)4:001-009. Een andere innovatie is de kwadrantenweergave op de display. Deze deelt het gebit op in vier gelijke delen. Wanneer 30 seconden voorbij zijn, geeft de display een signaal dat het tijd is de borstel naar het volgende deel van het gebit te verplaatsen. Dit helpt om de poetstijd gelijk over het gebit te verdelen.

Maatwerk voor je mond
De Oral-B Triumph met SmartGuide wordt geleverd met twee verschillende opzetborstels: de FlossAction en de ProBright. De Triumph met SmartGuide heeft vier verschillende poetsstanden namelijk reinigen, zacht reinigen, massage en polijsten. Wanneer de ProBright opzetborstel met speciale polijstcup op de borstel wordt geplaatst, zal deze automatisch in de polijststand starten. Hiermee worden verkleuringen op milde wijze verwijderd en krijgen tanden hun natuurlijke witte kleur weer terug.

De Oral-B Triumph met SmartGuide heeft een adviesprijs van ¤ 169,--

###