Gemeente 's-Hertogenbosch

26-09-2007
Meldpunt voor de pardonregeling
Sinds 15 juni 2007 is de pardonregeling van kracht. Deze regeling is bedoeld voor vreemdelingen die vóór 1 april 2001 een asielaanvraag hebben ingediend en nu nog in Nederland zijn. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) verleent hen onder bepaalde voorwaarden een verblijfsvergunning. Op de website www.pardonnu.nl is meer achtergrondinformatie over de regeling te vinden. Ook staat daar een Engelse versie van de regeling.

Vreemdelingen van wie de gegevens bekend zijn bij de IND, worden schriftelijk op de hoogte gesteld als zij in aanmerking kunnen komen voor een verblijfsvergunning. Mensen die niet (meer) bij de IND bekend zijn, hebben een verklaring van de burgemeester nodig dat ze in 2006 in Nederland waren.
Als u in 's-Hertogenbosch verblijft en denkt dat u voor de pardonregeling in aanmerking komt, wordt u verzocht op werkdagen tussen 14.00 en 17.00 uur contact op te nemen met het meldpunt voor de pardonregeling. Het adres is Graafsebaan 172 in Rosmalen. Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op nummer (073) 690 04 21. Bij het meldpunt krijgt u informatie over de regeling, de burgemeestersverklaring, hoe de procedure verloopt en wat u zelf kunt doen. Als u al schriftelijk bericht van de IND hebt gehad of als u al bekend bent bij het meldpunt, hoeft u zich niet opnieuw te melden. Advocaten en andere belangenbehartigers worden verzocht contact op te nemen met het meldpunt als zij mensen in `s Hertogenbosch kennen die onder de pardonregeling kunnen vallen en daar nog niet bekend zijn.