Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE PLAYING CIRCLE START BOEKINGSBUREAU VOOR FACILITATORS EN CREATIEVEN

Amsterdam, 26 september 2007- The Playing Circle faciliteert brainstormsessies en meetings in inspirerende ruimtes en komt nu met iets nieuws op de markt: een boekingsbureau voor facilitators en creatieven. Brainstormen is kort gezegd een creativiteitstechniek met als doel zo veel mogelijk ideeën over een bepaalde probleemstelling te genereren. Dat lijkt simpel, maar om echt tot creatieve ideeën en goede oplossingen te komen, is het van belang dat een brainstormsessie begeleid wordt door iemand met ervaring en know-how in groepsdynamica, innovatieprocessen en het leiden van creatieve groepsprocessen.

Boekingsbureau voor facilitators en creatieven Een succesvolle brainstorm vergt dus een goede facilitator. Maar waar vind je zo'n professionele begeleider? Bedrijven zijn nu genoodzaakt via eigen netwerk te zoeken of het internet te gebruiken. Vaak komen zij dan terecht bij tientallen freelancers en kleine consultancy bureaus. Maar hoe nu te weten of een bepaalde facilitator de benodigde kennis en kwaliteit in huis heeft om het gewenste resultaat te bereiken? The Playing Circle biedt uitkomst, doordat zij beschikt over een kwalitatief hoogstaand netwerk van facilitators en creatieven die individueel door haar worden gescreend en beoordeeld. Bij een aanmelding wordt gekeken welke facilitator het beste aansluit bij het onderwerp en de doelstelling van de sessie. De profielen van de verschillende facilitators worden online vermeld.

Werkwijze
Een brainstorm wordt bij The Playing Circle op een professionele en outputgerichte manier begeleid om zo een optimaal resultaat te bereiken. Om ervoor te zorgen dat het beste resultaat bereikt wordt met de brainstormsessie, doorloopt The Playing Circle de volgende vier stappen. Eerst vindt een gesprek plaats om de doelstelling van de sessie te bespreken. Wanneer die geformuleerd is, wordt de meest geschikte facilitator gevonden. Dan volgt een gesprek met de facilitator en de opdrachtgever om de precieze probleemstelling, methode, agenda en deelnemersgroep vast te stellen. Daarna vindt - op de overeengekomen locatie - de brainstormsessie plaats. Desgewenst wordt na afloop een rapport opgesteld en besproken.

Optimale service
The Playing Cicle onderscheidt zich door de combinatie van unieke locatie, uitgebreide services en hoogstaande professionele ondersteuning. "Wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt om het maximale resultaat uit de sessie te halen. Van het leveren van facilitators tot it-support en catering: wij verzorgen de bijeenkomst tot in de puntjes", aldus Floris Koch van The Playing Circle.

Locatie
The Playing Circle is gevestigd in de oude collegezaal van het Historisch Natuurkundig Laboratorium aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam. In de voormalige collegezaal is een inspirerende ruimte gecreëerd die de historie van het gebouw laat spreken. Hier kunnen groepen, net als de grote denkers Albert Einstein, Johannes Diederik van der Waals en Pieter Zeeman, tot vernieuwende ideeën komen.
www.theplayingcircle.com