Politie Gelderland-Zuid

Veel apparatuur weg bij inbraak

Deest, 26-09-2007 o In de nacht van zondag 23 september op maandag 24 september is ingebroken in een winkel aan de Grotestraat in Deest. Daarbij is een grote hoeveelheid apparatuur weggenomen.

Het gaat hierbij om bladblazers, kettingzagen, bosmaaiers, hogedrukreinigers en doorslijpers. Ook zijn veel reserveonderdelen van deze apparatuur weggenomen. Alles is van het merk Stihl. De daders hebben alle goederen via de achterzijde van het pand afgevoerd. Daartoe werden van een aantal naastgelegen percelen de hekken kapot geknipt. Ook werden enkele pallets over een sloot gelegd. Bij het afvoeren van de buit moeten de daders gebruik hebben gemaakt van een vrachtauto.

Getuigenoproep

De politie heeft na de melding van de inbraak een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld. Dat buurtonderzoek heeft op dit moment nog niet veel opgeleverd. Daarom doet de politie een oproep aan iedereen die in de nacht van zondag op maandag in de Grotestraat in Deest, of in de onmiddellijke nabijheid daarvan, iets vreemds heeft gezien, contact op te nemen met het team Maas en Waal op telefoonnummer 0900 8844. Ook is het mogelijk informatie te geven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000. (03)