Gemeente Bernheze


Logboek brandveiligheid

Om het controleren op brandveiligheidsvoorzieningen te vereenvoudigen stelt de Brandweer Bernheze aan instellingen, verenigingen en bedrijven een logboek beschikbaar.

De gebouwen waarvoor de gemeente Bernheze een gebruiksvergunning heeft verleend worden jaarlijks door de afdeling Brandweer bezocht. De afdeling Brandweer controleert de voorzieningen voor de brandveiligheid, zoals deze in de gebruiksvergunning zijn opgenomen.

In het logboek, uitgevoerd als een map, kunnen documenten als keuringsrapporten, verslagen van ontruimingsoefeningen en bijvoorbeeld invullijsten bewaard worden, zodat bij een controle alle benodigde gegevens snel beschikbaar zijn.

In het logboek zit ook een controlelijst brandveilig gebruik. Deze lijst wordt door ons gehanteerd tijdens de reguliere controle. Op deze manier komt een vergunninghouder niet voor verassingen te staan tijdens de controle.

Sticker

Tot vorig jaar ontvingen bedrijven en verenigingen een sticker waarmee ze kenbaar konden maken dat hun pand aan de brandveiligheidvoorwaarden voldeed, en dat daarop controle had plaatsgevonden. Door het succes van deze actie hebben wij besloten een vervolg hieraan te geven. Gebouwen die aan de vergunningvoorwaarden voldoen, ontvangen vanaf nu de sticker. Mocht u in de toekomst een pand aantreffen waar de sticker aanwezig is, dan weet u dat het gebouw gecontroleerd is en aan de eisen van brandveiligheid voldoet.

Mocht u over het voorgaande nog vragen hebben, neemt u dan contact op met onze afdeling Brandweer. Onze medewerkers staan u graag te woord, telefoon (0412) 45 88 88.