Senternovem


24-09-2007 | Geld beschikbaar voor opstartende INTERREG IVB en C projecten

Nederlandse aanvragers van INTERREG IVB en C subsidie kunnen een tegemoetkoming in de voobereidingskosten krijgen via de Projectstimuleringsregeling Europese Territoriale Samenwerking, INTERREG IV, 2007-2013 (PSR). Deze regeling is 25 september 2007 gepubliceerd in de Staatscourant. De subsidie is bedoeld voor overheidsinstanties, semi-overheid of rechtspersonen zonder winstoogmerk die projecttrekker (lead partner/final beneficiary) zijn van hun INTERREG project.
De EU wil dat de ruimte in de Europese landen zich duurzaam ontwikkelt en dat de kwaliteit ervan verbetert. Daartoe heeft de Europese Unie (EU) de INTERREG programma's ingesteld. Via deze programma's verleent de EU jaarlijks subsidies aan creatieve, vernieuwende samenwerkingsprojecten. In deze projecten werken Europese regio's samen aan ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is een project waarin partners samenwerken om de mogelijkheden van windenergie op zee verder te ontwikkelen. Of een project dat grondwater uit de mijnen veilig en duurzaam gebruikt om gebouwen te verwarmen.
Ter ondersteuning van de Europese INTERREG IVB en C programma's voert SenterNovem namens het ministerie van VROM de
Projectstimuleringsregeling uit. De voorbereidingskosten van een subsidieaanvraag voor deze INTERREG programma's worden door de PSR gesubsidieerd. De subsidie bedraagt maximaal EUR 25.000. Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anouck de Groot
Tel: 030 239 35 53