Politie Rotterdam Rijnmond


* INBRAAK POLITIEBUREAU RIDDERKERK OPGELOST, VIER VERDACHTEN

AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Een onderzoeksteam van de politie, district Feijenoord - Ridderster, heeft afgelopen nacht na intensief onderzoek, vier mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal, waarbij scooters werden gestolen uit een garage van de politie en twee ruiten van politieauto's werden vernield. In de nacht van 16 op 17 september jl. klom het viertal over een muur en nam uit de garage elf scooters weg, vier van de politie en zeven in beslag genomen tweewielers. Daarnaast vernielde men de ruiten van twee politieauto's.

Schending
Een onderzoeksteam van rechercheurs en buurtagenten werd samengesteld om de daders en hun buit te achterhalen. Deze investering was nodig; geen enkele inbraak is te tolereren, maar zeker niet een zodanig zeer brutale schending in het `hol van de leeuw'. De politie heeft daarnaast deze zaak hoog opgenomen omdat er eigendommen van burgers waren gestolen. Dergelijke verdachten lijken geen enkel respect te hebben voor de eigendommen van anderen.

Arrestatieteam
In de nacht van 25 op 26 september, dinsdag, konden de vier verdachten in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, uit Rotterdam en Ridderkerk, door een Arrestatieteam worden aangehouden. Twee van hen werden op straat gearresteerd en de anderen in of bij hun woning. De gestolen spullen zijn in twee garageboxen teruggevonden.

Onderzoek
Het onderzoeksteam gaat verder met het onderzoek naar de inbraak en mogelijk andere misdrijven van de verdachten.