KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-9-2007

Delta Lloyd nieuwe hoofdsponsor van het Open Nederlands Kampioenschap Olympische en Paralympische Klassen

Delta Lloyd is hoofdsponsor geworden van het Open Nederlands
Kampioenschap Olympische klassen dat van vijf tot en met zeven oktober voor de kust van Medemblik gevaren wordt.

Begin dit jaar is Delta Lloyd een uniek partnerschap met het
Watersportverbond aangegaan. De Olympische kernploeg zal tot en met de Olympische Spelen van 2008 in Beijing varen onder de naam Delta Lloyd Kernploeg. In Nederland is Delta Lloyd de grootste
watersportverzekeraar. De verzekeraar is ook actief als sponsor van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace, de Delta Lloyd Ondernemersregatta en het Delta Lloyd Zeilvaardigheidscentrum. Als hoofdsponsor van de Delta Lloyd Kernploeg en partner van het Watersportverbond is voor Delta Lloyd de keus om dit kampioenschap te sponsoren een duidelijke en logische stap.

Tijdens het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap zal er gevaren worden in de Olympische klassen; Laser, Laser radial, 470 Men en Women, Finn, Star, Yngling, 49-er en de Paralympische klasse 2.4. De wedstrijden worden in een Olympische format gevaren. De laatste race zal een Medal race op zondag zijn waarbij de top tien geplaatste teams tegen elkaar zullen strijden.

Alle Nederlandse topzeilers zullen tijdens dit kampioenschap aanwezig zijn. Leden van de Delta Lloyd Kernploeg die mee zullen strijden zijn; Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, Sven en Kalle Coster,
Pieter-Jan Postma, Floortje Hendriksen, Marije Faber, Annemieke Bes, Brechtje van der Werf, Marije Kampen, Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Janneke Hin.

Internetadres: www.opendutchsailing.org