Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 26 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 26-09-2007 o Met: winkeldiefstallen, tassensnijders aangehouden en gebroken neus.

Winkeldiefstallen

Zaandam, dinsdag 25 september 2007, 13:16 uur.

De politie heeft een 34-jarige Zaandamse opgehaald bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg omdat zij wordt verdacht van diefstal. De vrouw had volgens winkelpersoneel een slijpschijf, een slijpmachine, hondenvoer en een deurklink onder haar kleding verstopt toen zij zonder te betalen de kassa passeerde. De vrouw bekende de diefstal en heeft de goederen alsnog afgerekend. Zij moest na verhoor aan het bureau blijven omdat er nog acht dagen gevangenisstraf voor haar openstond. De bouwmarkt heeft de verdachte een winkelverbod voor een jaar uitgereikt.

Een 38-jarige Zaandamse en haar 14-jarige dochter werden door bewakers van de bouwmarkt aangehouden nadat zij met goederen voorbij de kassa waren gelopen zonder te betalen. Op camerabeelden was te zien dat de moeder haar tas vulde met voor ruim 75 euro aan batterijen en lampjes terwijl haar dochter zo ging staan dat anderen geen zicht op haar moeder hadden. Beiden zijn al meer wegens diefstallen met de politie in aanraking geweest en zij zullen zich later bij justitie moeten verantwoorden.

Bij een warenhuis op de Gedempte Gracht heeft de politie een 28-jarige vrouw uit Amsterdam Zuidoost aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De vrouw passeerde de detectiepoortjes met goederen die niet waren afgerekend. Na het afgaan van het alarm bleek dat de vrouw kledingstukken in haar tas had meegenomen. Ook werd een niet afgerekend kledingstuk uit een andere winkel aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Gasfles

Purmerend, dinsdag 25 september 2007, 13:28 uur.

De brandweer heeft een brandje geblust in een schuur aan de Spadestraat. Vermoedelijk ontstond de brand door een lekkende gasfles en een losse stroomdraad waardoor mogelijk een vonk het gas tot ontbranding heeft gebracht. Door de lichte explosie raakte daklood los en een muur raakte ontzet. Ook was er rookschade in enkel schuren en een aangrenzende woning. De toegang tot de schuurtjes is afgezet door de woningbouwvereniging en de Stichting Salvage stuurde iemand ter plaatse namens de verzekering.

Rijbewijs ingevorderd

Purmerend, dinsdag 25 september 2007, 14:06 uur.

Een 54-jarige automobilist uit Purmerend moest zijn rijbewijs aan de politie afgeven na een aanrijding met een geparkeerde auto. De man reed met een personenauto weg vanaf een parkeerplaats op de Overlanderstraat en beschadigde daarbij de auto van een 67-jarige plaatsgenoot. De veroorzaker bleek na een blaastest onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Bij een ademanalyse aan het bureau bleek dat de man ruim twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Beller

Volendam, dinsdag 25 september 2007, 21:15 uur.

De politie heeft een 42-jarige Volendammer bekeurd omdat hij op de Julianaweg met de mobiele telefoon in de hand zat tijdens het besturen van een auto. De man kwam later aan het bureau omdat hij het niet eens was met de bekeuring en hem in wilde laten trekken. Toen bleek dat dit niet ging lukken weigerde de man ondanks herhaalde vorderingen het gebouw te verlaten. Hierop werd hij aangehouden en heengezonden nadat hij proces-verbaal wegens lokaalvredebreuk in ontvangst had genomen.

Metaaldiefstal

Zaandam, dinsdag 25 september 2007, 23:55 uur.

Een 38-jarige Zaandamse veelpleger is door de politie aangehouden als verdachte van diefstal van aluminium. Bij een constructiebedrijf aan de Zuiddijk bij de Uiterdijk werd een inbraakalarm geactiveerd. Bewakers zagen op live beelden een persoon spullen in een auto inladen. De met aluminium afvalstukken gevulde auto werd in beslag genomen en de bestuurder ingesloten en in verzekering gesteld. De directeur van het bedrijf vertelde dat dezelfde persoon een week eerder ook al een bezoek aan het bedrijf had gebracht. De Zaandammer wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commisaris.

Man valt van ladder

Edam, woensdag 26 september 2007, 09:26 uur.

Een 55-jarige Volendammer is gewond geraakt toen hij tijdens schilderswerkzaamheden op de Watermolen van zijn ladder viel. De man werd gestabiliseerd door het per helikopter ingevlogen traumateam en met vermoedelijk hoofd- en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de echtgenote van de man in kennis gesteld.

Tassensnijders aangehouden

Purmerend, dinsdag 25 september 2007, 13:54 uur.

De politie heeft twee Oost-Europese zigeunermeisjes aangehouden als verdachten van poging tot zakkenrollerij. De meisjes zouden in een warenhuis en een modewinkel tassen van klanten stiekem hebben stukgesneden. Het tweetal werd ingesloten en in verzekering gesteld. Na afhandeling van het strafrechtelijke gedeelte zullen de verdachten worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Gebroken neus

Purmerend, dinsdag 25 september 2007, 12:52 uur.

De politie heeft een 17-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden als verdachte van een mishandeling die zou hebben plaatsgevonden op de Burg. D. Kooimanweg op zaterdag 8 september. De jongen zou zich met een ruzie hebben bemoeid en daarbij een 18-jarige plaatsgenoot hebben geslagen. De jonge man moest met neusletsel naar het ziekenhuis waar hij enkele dagen later moest terugkomen om aan een gebroken neus te worden geopereerd. De verdachte werd ingesloten, in verzekering gesteld en hij wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Drankrijder weigert medewerking

Purmerend, dinsdag 25 september 2007, 00:18 uur

Op de Laan der Continenten heeft de politie dinsdag rond middernacht een 28-jarige drankrijder uit Amsterdam aangehouden. De automobilist, die bloeddoorlopen ogen had en met dubbele tong sprak, werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier weigerde de man echter aan mee te werken waarop de politie het rijbewijs van de man invorderde. In dezelfde nacht werd op de burg. D. Kooimanweg een 59-jarige automobiliste uit Purmerend aangehouden die eveneens onder invloed reed. Tegen beide drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Voor de Amsterdammer was het de tweede keer in vier jaar dat hij zijn rijbewijs moest inleveren wegens het rijden met drank op. Vier jaar geleden kreeg de man bovendien een driedaagse EMA cursus (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) opgelegd door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Tientallen boetes tijdens verkeerscontroles (1)

Volendam, dinsdag 25 september 2007, 18:00-18:45 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Heideweg (50 km per uur) werd dinsdagavond een hoogste snelheid van 80 km per uur gemeten. In totaal werden 56 hardrijders op de foto gezet terwijl van zo'n 900 voertuigen de snelheid werd gemeten.

Op de Torenvalkstraat werd dezelfde avond een gordelcontrole gehouden. Zeventien bestuurders waren in overtreding. En ook op de Dijkgraaf Poschlaan werden 's middags, tussen 14.00 uur tot 15.00 uur, vier personen bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Tientallen boetes tijdens verkeerscontroles (2)

Purmerend, 24/25 september 2007, 09:30-12:00 uur

Op de Verzetslaan en de Edisonlaan werd maandag en dinsdag verkeerscontroles gehouden. Op de Verzetslaan werden dinsdagmiddag 35 hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 79 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Op de Edisonweg werd maandagochtend vooral op het dragen van de gordel gelet. Naast een twintigtal bestuurders van personenauto's werden ook vijftien vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Een buschauffeur die aan het bellen was werd eveneens aan de kant gezet. Hij kreeg een boete van 130 euro.

Verder werden tijdens de controles nog boetes uitgedeeld voor het rijden met losliggende lading, rijden zonder rijbewijs (op een bromfiets) en een onleesbaar kenteken.

Eén op de tien automobilisten geflitst

Purmerland, 25 sept, 09:25-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland werd dinsdagochtend een hoogste snelheid van 80 km per uur gemeten terwijl maximaal 50 km per uur is toegestaan. Van de 494 voertuigen reden er 56 te snel.

46 km per uur te hard

Assendelft/Wormerveer, 25 september

Tijdens een snelheidscontrole op de Dorpsstraat in Assendelft reden dinsdagochtend 102 bestuurders harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur. Van in totaal 1457 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (100 km per uur) in Wormerveer maandagmiddag op snelheid gelet. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 146 km per uur. Van de 1742 bestuurders reden er 76 te snel.

Laatst gewijzigd 26-09-2007 15:51 | © Politie Zaanstreek-Waterland |