Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/09)

OOSTERHOUT NB, 26 september 2007

Automobiliste raakt gewond bij aanrijding

NIEUWENDIJK: Op dinsdagmiddag 25 september vond er een aanrijding plaats op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk. Een 22-jarige vrouw uit Utrecht reed in noordelijke richting over de A-27. Ze kon niet op tijd stoppen voor de file die zich onverwacht voor haar vormde. Ze remde krachtig waardoor haar auto in een slip raakte. Het voertuig kwam in aanrijding met de auto van een 42-jarige vrouw uit Sleeuwijk. Deze auto schoof door tegen de auto ervoor, bestuurd door een 52-jarige man uit Dordrecht. De 22-jarige bestuurder had nek- en borstklachten en is voor medische behandeling overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De politie handelde het ongeval administratief af en trad verkeersregelend op. De auto van de veroorzaakster en haar voorgangster zijn vermoedelijk total-loss geraakt.

Bekeuringen voor niet dragen autogordel

KAATSHEUVEL: Bij een autogordelcontrole in Kaatsheuvel vielen woensdagmiddag 26 september in totaal 37 bekeuringen. De controle vond plaats op de Nieuwe Markt, Peperstraat, Gasthuisstraat. Het is verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.
Een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel kost de overtreder 75,-

Verwarde vrouw zorgt voor overlast

OOSTERHOUT: De politie moest dinsdagmiddag 25 september in actie komen vanwege een verwarde vrouw. De vrouw verkeerde vermoedelijk in psychische nood en veroorzaakte de nodige onrust in winkelcentrum Arendshof. Ze maakte met haar gegil en agressieve gedrag veel stampij en weigerde winkels te verlaten. Toen de politie haar uit een winkel wilde verwijderen, verzette zij zich met geweld tegen haar arrestatie. De 48-jarige Bredase werd gearresteerd en overgedragen aan de GGZ voor verdere begeleiding.

Wijkagenten treden op tegen overlast van recreatievoertuigen

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Naar aanleiding van veel klachten van buurtbewoners en op verzoek van de gemeente Loon op Zand traden de wijkagenten (zoals eerder al aangekondigd) op tegen geparkeerde recreatievoertuigen en gestalde aanhangwagens. Inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand hadden zich beklaagd over de vele campers, caravans, vouwwagens, boottrailers en aanhangers die her en der in de gemeente geparkeerd staan. Op die kan de beschikbare parkeerruimte niet benut worden en bovendien wordt het straatbeeld ontsierd.

Woensdagochtend 26 september werden 24 van dergelijke voertuigen aangetroffen. De eigenaren zijn persoonlijk aangesproken of krijgen binnenkort een brief toegestuurd met het verzoek om hun voertuig van de openbare weg te verwijderen. Als dat niet gebeurt, volgt er een bekeuring voor de eigenaar. In het ergste geval kan het voertuig zelfs op kosten van de eigenaar worden weggesleept. Een dergelijk voertuig mag volgens de gemeenteverordening maximaal maar drie dagen op de openbare weg staan.

In artikel 5.1.5 van de Algemene Politieverordening Loon op Zand staat omschreven:
Het is verboden een kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebezigd: langer dan op drie achtereenvolgende dagen te doen of laten staan op een door de burgemeester en wethouders aangewezen weg, waar dit parkeren naar hun oordeel buitensporig is het oog op de verdeling van de beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te doen of laten staan, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Burgemeester en wethouders kunnen eventueel ontheffing verlenen.

Verkeerscontrole in het kader van Wij gaan weer naar school

RAAMSDONKSVEER: Agenten van het team Geertruidenberg-Drimmelen hielden de gehele woensdagochtend 26 september verkeerstoezicht in het kader van de landelijke verkeersactie Wij gaan weer naar school. De actie startte op de Snoekweg en de Zalmweg, waarbij de eerste aandacht uitging naar het rijden door roodlicht, gebruik van autogordels en de verkeersveiligheid van fietsers. Later controleerde de politie ook op andere schoolroutes binnen de gemeente. Dit resulteerde in totaal tot 38 processen-verbaal:

16 x snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom (hoogst snelheid 71 km/u)
11 x geen gordel
2 x rijbewijs niet ter inzage geven

1 x bromfiets zonder certificaat

1 x snorfiets zonder kenteken

1 x rijden zonder WA verzekering

3 x overschrijding constructiesnelheid (= opvoeren) 3 x niet stoppen voor rood verkeerslicht

Letsel door voorrangsfouten

WAALWIJK: De Waalwijkse politie behandelde dinsdagavond 25 september een aanrijding op de kruising van de Van Andelstraat met de Taxandriaweg-West. Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur, vermoedelijk tengevolge van een voorrangsfout.
Een 45-jarige Rotterdamse automobiliste reed rond die tijd over de van Andelstraat te Waalwijk, komende uit de richting van het Westeinde. Zij verleende bij het oprijden van de kruising vermoedelijk geen voorrang aan een voor haar van links komende personenauto. Deze personenauto werd bestuurd door een 26-jarige man uit Waalwijk. Er volgde een aanrijding waarbij beide voertuigen schade opliepen. De betrokken bestuurders en inzittenden zijn door het ambulancepersoneel onderzocht op letsel. Eén inzittende van de aangereden auto is overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg voor nader medisch onderzoek. Het gaat hier om een 21-jarige vrouw uit Waalwijk.

RIJEN: Een 19-jarige bromfietser uit Rijen raakte gewond aan benen en rug bij een verkeersongeval op de Spoorlaan-Noord. Het slachtoffer reed op woensdag 26 september 2007 rond het middaguur op zijn bromfiets over de Spoorlaan-Noord. Hij was van plan om rechtdoor de Constance Gerlingstraat in rijden. Een automobiliste verleende hem echter geen voorrang. De 50-jarige automobiliste uit Tilburg kwam vanaf de Stationstraat en reed in de richting van de Hoofdstraat. Zij was in de veronderstelling dat ze op een voorrangsweg, zo verklaarde ze later. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Computerapparatuur gestolen bij bedrijfsinbraken

WIJK EN AALBURG: Tussen dinsdag 25 september 2007 17.30 uur en woensdagmorgen 26 september 2007 08:00 uur braken inbrekers in aan de Nijverheidsstraat. De daders kwamen via een vernielde ruit het bedrijfspand binnen. Als buit namen ze een aantal computer systeemkasten met bijbehorende beeldschermen mee.

MADE: In de nacht van dinsdag 25 september op woensdag 26 september zagen agenten dat het alarm van een bedrijfspand aan de Brieltjespolder in werking was getreden. Dat was rond 02.05 uur. Ook het collectieve anti-inbraaksysteem van het industrieterrein werd op dat moment actief, waarbij de toegangswegen door hydraulische palen automatisch werd afgesloten voor voertuigen. Inspectie wees uit dat er computerapparatuur was gestolen uit een bedrijfspand. Via een vernielde ruit konden de inbrekers bij drie beeldschermen en computerapparatuur meenemen.

Er is in beide gevallen een aangifte van inbraak opgenomen en de technische recherche heeft de achtergebleven dadersporen veilig kunnen stellen.

De politie wijst erop dat het inbrekers in een aantal gevallen erg gemakkelijk wordt gemaakt als computerapparatuur vlak achter de ramen geplaatst wordt. Bovendien is de apparatuur vaak vanaf de openbare weg goed zichtbaar en benaderbaar. Bij deze werkwijze heeft ook een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer