Gemeente Rotterdam

Najaarscontrole hondenbelasting start in oktober Snelle aangifte voorkomt boete

Gemeentebelastingen Rotterdam start binnenkort met de najaarscontrole hondenbelasting. Vermoedelijk betalen een paar duizend Rotterdammers geen hondenbelasting terwijl ze wel een hond hebben. Het gaat ook om tweede en volgende honden.

In heel de stad wordt huis-aan-huis gecontroleerd door verschillende teams. Wie een hond heeft en geen aangifte heeft gedaan, loopt het risico een flinke boete te krijgen. Daarom adviseert Gemeentebelastingen hondenbezitters om snel aangifte te doen.

Hondenbelasting.
Daar krijg je wat voor terug.

Heb je een hond, dan moet je in Rotterdam hondenbelasting betalen. De gemeente en de deelgemeenten geven veel geld uit aan uitlaatgebieden en hondenpoepzuigers. Deze kosten worden onder meer betaald uit de opbrengst van de hondenbelasting.

Aangifte

Wie nog aangifte moet doen, kan het beste naar de Stadswinkel in de buurt gaan. Ook bij Gemeentebelastingen kunnen hondenbezitters aangifte doen. Het kantoor van Gemeentebelastingen zit aan de Blaak 34. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 16.30 uur).De aangifte kan online gedaan worden, klik hier voor het webformulier. Als een hond wordt aangetroffen en er is geen aangifte gedaan, kan de boete oplopen tot 100% van het belastingbedrag.

Tarieven
1e hond 109,56 per jaar en voor iedere volgende hond komt daar nog 173,-- per hond bij.