Ingezonden persbericht


Persbericht

26 september, 2007

Wereldwijde Threat Research website presenteert Threat Expert

~ Toegang tot wereldwijde threat atlas ~

Threat Expert Limited heeft tijdens de Virus Bulletin Conferentie 2007 in Wenen een nieuwe update gepresenteerd. De automatische malware-opsporing en het analysesysteem Threat Expert is beschikbaar op deze website. De website bevat tevens gedetailleerde malware-encyclopedia met informatie over duizenden bedreigingen. Daarnaast biedt het ook de toegang tot een wereldwijde 'threat atlas' en informatie omtrent de geografische distributie van bedreigingen. Threat Expert is door hetzelfde team ontwikkeld dat ook PC Tools' Spyware Doctor heeft gecreëerd.

Threat Expert is speciaal ontworpen om snelle, gedetailleerde beschrijvingen en analyses te geven over het gedrag en de effecten van een bedreiging bij het infecteren van een computer. Het programma is geschikt voor alle varianten van malware: virussen, wormen, trojans, adware en andere beveiligingsrisico's.

"Er is een nieuw tijdperk aangebroken op het gebied van malware-opsporingstechnologieën, waarin Threat Expert het voortouw neemt. De software ontwikkelt technisch gedetailleerde rapportages die de huidige antivirus-standaard overstijgen. Threat Expert analyseert en genereert tot duizend gedetailleerde omschrijvingen van bedreigingen per server, per dag", vertelt Simon Clausen, CEO van PC Tools.

De laatste trends, gerapporteerd door Threat Expert en PC Tools, zijn DoS malware-aanvallen: micro-malware en zero-minute-aanvallen (meer informatie: http://www.pctools.com/news/view/id/181/).

"Het bestrijden van malware is niet langer alleen het toevoegen van unieke kenmerken in databases. Het gaat tegenwoordig om het behandelen van een constante aanvoer van nieuwe bedreigingen. Automatische analyses als Threat Expert zijn erg belangrijk voor de aanpak van de nieuwe generatie bedreigingen, Malware 2.0", aldus Clausen.

Threat Expert maakt gebruik van de mogelijkheid om bedreigingen te misleiden via een gesimuleerd netwerk. Zo wordt het gedrag van bedreigingen in detail vastgelegd. Systeembeheerders, beveiligingsexperts en de media kunnen Threat Expert gebruiken om snel nieuwe bedreigingen te identificeren en de effecten van een infectie tot een minimum te beperken.

Daarnaast kunnen mensen in de computer- en IT-beveiligingsindustrie de rapportages van Threat Expert gebruiken om strategieën te ontwikkelen voor het opsporen en het efficiënter blokkeren van infecties. Dit werkt sneller dan andere softwareleveranciers die telkens met nieuwe updates komen.

Verwachte bedreigingen kunnen toegevoegd worden aan Threat Expert door via het web een formulier in te vullen op www.threatexpert.com. Een gedetailleerd rapport met bedreigingen wordt dan binnen enkele minuten verstuurd aan een opgegeven e-mailadres.

Meer uitleg over Threat Expert, inclusief beeldmateriaal is beschikbaar op http://www.threatexpert.com/introduction.aspx.

(425 woorden)

VOOR DE REDACTIE

About Threat Expert
Threat Expert, a patent pending automated threat analysis system, rapidly decodes dangerous threats and produces a detailed report in a matter of minutes. Threat Expert is a subsidiary of PC Tools, and is developed by the same team of professionals who brought you PC Tools' flagship product Spyware Doctor, along with other award winning software such as PC Tools AntiVirus, Registry Mechanic.

Threat Expert is headquartered in Sydney, with offices in San Francisco, Boulder, Colorado, Melbourne, London, Shannon (Ireland), and Kiev (Ukraine).

Voor meer informatie over Threat Expert kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of het aanvragen van een test kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com