Politie Midden- en West Brabant

Verkeersongeval Rucphensebaan Roosendaal nader onderzocht

BERGEN OP ZOOM, 26 september 2007

Verkeersongeval Rucphensebaan Roosendaal nader onderzocht

ROOSENDAAL: Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben onderzoek gedaan naar de toedracht van het ernstige verkeersongeval dinsdagmiddag op de kruising Rucphensebaan-Spectrum. Zoals gemeld kwam daarbij een 10-jarige meisje uit St. Willebrord om het leven en raakte haar 3-jarig broertje ernstig gewond. Hun ouders raakten licht gewond.

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de 52-jarige vader die de auto bestuurde, geen voorrang verleende toen hij over de Rucphensebaan reed en de kruising wilde oversteken. De andere betrokken auto, bestuurd door een 22-jarige man uit St. Willebrord, reed over Spectrum. Hoe het kon dat de slachtoffers uit de auto werden geslingerd, is nog onderwerp van onderzoek door de
verkeersongevallenanalisten. Zij bekijken ook beide wrakken en diverse brokstukken om hun beeld compleet te maken.

Sinds enige tijd is de verkeerssituatie ter plaatse veranderd. Nu heeft Spectrum voorrang ten opzichte van de doorgaande Rucphensebaan. Dat wordt nadrukkelijk met diverse borden aangegeven. De afgelopen tijd zijn er weliswaar diverse ongevallen gebeurd, maar nog nooit zo ernstig als dat van dinsdagmiddag.

De toestand van het 3-jarig jongetje is onveranderd. Hij ligt ernstig gewond, maar stabiel in het Sophia ziekenhuis in Rotterdam.

Auteur: Andre van den Hul