De Vries Robbé Groep NV

DVRG NV

telefoon 015.214.2570 fax 015.284.0270 internet info@dvrg.nl www.dvrg.nl kvk 29014897 Postbus 555 2600 AN Delft

Nootdorp, 26 september 2007

DVRG bemiddelt bij herplaatsing belang Tóth

Het bestuur van DVRG deelt ­ mede als reactie op publicaties in de pers ­ mede dat gesprekken worden gevoerd over herplaatsing van een deel van de aandelen die in bezit zijn van voormalig bestuurder G. Tóth. Het betreft een belang van ca. 31 % van het totaal uitstaande aandelen. Het bestuur van DVRG is met een aantal strategische en financiële partijen die zich voor langere tijd willen binden aan de onderneming, in gesprek over de herplaatsing van de aandelen. Zodra deze gesprekken hebben geleid tot concrete afspraken zullen nadere details worden bekend gemaakt. De heer Toth heeft thans ca. 43% van totaal uitstaande aandelen DVRG in eigendom en het bestuur DVRG verwacht dat de heer Toth een belang van ca. 12% in DVRG zal aanhouden.

Profiel DVRG
DVRG, voorheen De Vries Robbé Groep NV, transformeert onder leiding van de nieuwe Raad van Bestuur verder van investeringsmaatschappij tot online retailer. De bestaande vastgoedportefeuille wordt aangehouden voor zover de objecten goed renderen.

De door DVRG verworven onderneming Shops At Work is de kern van de online retail en distributieactiviteiten. Shops At Work was een relatief vroege speler in deze markt. Investeringen in zelf ontwikkelde programmatuur en een organisatie die verkoop, marketing, content management en logistiek biedt, heeft geleid tot een aantal succesvolle webshops (www.shops.nl, www.bestelict.nl, www.bestelacer.nl, www.bestelhp.nl, www.bestelfujitsusiemens.nl en www.cowparade.nl).
Naast deze voor eigen rekening en risico geëxploiteerde webshops, worden software en diensten aangeboden aan derden. Zo wordt al langere tijd ten behoeve van Kijkshop.nl de webshop www.kijkshop-ict.nl geëxploiteerd. De ambitie is om het bestaande aanbod zowel zelfstandig als ten behoeve van derden uit te breiden.

De organisatie is bij uitstek in staat om distributieactiviteiten uit te voeren. Zeker als de betreffende producent directe online verkoop aan consumenten nastreeft of het verkoopproces aan een dealerkanaal elektronisch wil ondersteunen zonder te willen/kunnen investeren in een e-commerce platform. Einde bericht:

Voor meer informatie

G. Budel, CEO ­ g.budel@shops.nl ­ 06-14970254
C.J.P.M. van der Maarel FO
C 015 2142065
Page 1 of 1


---- --