Gemeente Helmond


Virtueel Helmond maakt indruk bij EU

De gemeenten Helmond, Apeldoorn en Tilburg hebben zich als Virtuele Steden gepresenteerd op een congres van de Europese Unie in Lissabon.

Ze waren genomineerd voor de EU-prijs voor elektronische dienstverlening. Van 19 tot en met 21 september vond in Lissabon het 4e Ministerscongres van de Europese Unie plaats met als onderwerp eGovernment (oftewel elektronische dienstverlening door de overheid). Tijdens dat congres werden ook de eGovernmentAwards uitgereikt: prijzen voor vernieuwende ideeën op het gebied van dienstverlening via internet.

De samenwerkende virtuele steden Apeldoorn, Helmond en Tilburg waren genomineerd in de categorie Transparantie en Participatie (samen met het bedrijf Cebra, dat de software heeft ontwikkeld).

Positieve reacties

De prijs in deze categorie ging uiteindelijk naar het Noorse project Mypage. Maar Virtueel Helmond, Apeldoorn en Tilburg hebben wel veel positieve reacties gekregen van de congresbezoekers. Tegelijk met het congres was er een beurs, waar de 52 genomineerden zich presenteerden aan de bezoekers uit alle landen van de Europese Unie. De samenwerkende Virtuele steden kregen daar hoog bezoek van zowel de vice-president van de EU, de heer S. Kallas en van prins Constantijn (zie foto), die daar als spreker op het congres aanwezig was.