Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte overval speelparadijs aangehouden

Hattem, 26-09-2007 o De politie heeft een 37-jarige man uit Hattem aangehouden op verdenking van de overval op kinderspeelparadijs Ballorig aan de Apeldoornseweg in Hattem afgelopen vrijdagavond 21 september. De man is in bewaring gesteld.

De politie kwam de man op het spoor na een uitgebreid onderzoek en dankzij getuigen die zich met goede informatie bij de politie hadden gemeld. De verdachte werd afgelopen zondag aangehouden en bij een doorzoeking van zijn woning werd belastend materiaal aangetroffen. De man is dinsdag 25 september voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Zutphen en is in bewaring gesteld.

De verdachte kwam afgelopen vrijdag tegen sluitingstijd het speelparadijs in Hattem binnen en eiste onder bedreiging van een mes geld van één van de medewerksters. Er ontstond een korte worsteling waarbij de vrouw licht gewond raakte aan haar hand. Uiteindelijk vluchtte de man zonder geld, maar met medeneming van de persoonlijke tassen van de medewerksters van het kinderspeelparadijs.

Het personeel van het speelparadijs is inmiddels over de aanhouding op de hoogte gesteld.