Tulip Computers NV

TULIP COMPUTERS OVERWEEGT BOD OP COMMODORE

Amersfoort, Nederland september 26 /PRNewswire/ -- Tulip Computers N.V. (Tulip) heeft Commodore International Corporation (CIC) te kennen gegeven een overname bod te willen uitbrengen op alle uitstaande aandelen van CIC genoteerd op Pink Sheets in de Verenigde Staten. Het voorstel is een bod uit te brengen op basis van een indicatieve waardering van circa $ 1 per aandeel CIC. Het voorstel is het bod gestand te doen in aandelen Tulip in een ruilverhouding 1 (aandeel Tulip) op 10 (aandelen CIC), eventueel in nieuw uit te geven aandelen Tulip.

De aandeelhouders CIC zal een voorstel worden voorgelegd waarbij ze de keuze hebben gebruik te maken van ofwel een omwisseling in aandelen Tulip ofwel een omwisseling in nieuw uit te geven aandelen Commodore die na een geplande beursgang, genoteerd zullen worden aan de Engelse LSE of AIM. Bovendien zal worden onderzocht of een combinatie van beide keuzes tot de mogelijkheden behoord.

De directie van CIC is akkoord gegaan om tussentijds inzage van de boeken aan Tulip te verlenen onder voorwaarde van niet-exclusiviteit en waarbij CIC zich het recht voorbehoudt van keuze tussen het voorstel Tulip of een eigen zelfstandig alternatief.

Het voorstel tot overname van Commodore door Tulip past binnen het kader van de eerder ingezette strategie, waarbij het doel is sterke marktposities te verwerven - eventueel middels acquisities - in de volgende vijf product /marktcombinaties:


* Advanced Products & Solutions

* Lifestyle & Connectivity Solutions

* Procurement & Logistical Solutions

* Technology Sales

* Consultancy & Learning Solutions.

De aandeelhouders van Tulip zullen op een later tijdstip worden gevraagd zich uit te spreken over het overnamebod op het ogenblik dat alle gegevens in verband met deze voorgestelde transactie bekend zijn. Mede in dit verband heeft Tulip het voornemen voor eind oktober 2007 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen, waarbij tevens onder andere de verdere invulling van de strategie zal worden toegelicht.

Momenteel heeft Tulip Computers N.V. 13.506.686 aandelen uitstaan op Euronext Amsterdam. Beurskoers per 25 september 2007 is ¤ 7,50. CIC heeftt 81.000.000 aandelen uitstaan op OTC:CDRL.PK in New York. De koers van CIC per 25 september 2007 bedraagt $ 0,30.

Over Commodore

Commodore International Corporation is een ontwerper, ontwikkelaar en full-service provider van digitale media producten, content en services. Het bedrijf verkoopt een complete lijn portable digitale media producten onder de merknaam Commodore. Daarnaast levert zij legale media downloads en streams waardoor de klant vanaf haar of zijn media speler draadloos en op ieder willekeurig moment van de dag toegang heeft tot een breed scala aan diverse media. http://www.commodoreworld.com

Over Tulip
Tulip biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Amersfoort (Nederland). Tulip heeft thans circa 325 medewerkers verdeeld over 8 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directiesecretariaat
Postadres:
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT

Telefoon:
033 - 45.49.482
b.g.g. 06 15 85 13 26

Fax:033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com

Internet: http://www.tulip.com