Agendia treedt toe tot de Personalized Medicine Coalition (PMC)

26/09/2007 18:11



PR Newswire



AMSTERDAM, September 26 /PRNewswire/ -- Agendia BV, een leider in de wereld op het snel evoluerende gebied van kanker moleculaire diagnostiek, kondigde vandaag aan dat het is toegetreden tot de in de V.S gevestigde Personalized Medicine Coalition (PMC).

"De PMC speelt een sleutelrol het ontwikkelen van de politieke opinie in de V.S voor personalized medicine (een concept waarbij iedere kanker individueel wordt benaderd). We zijn uitermate verheugd om lid te zijn van een groep die de behandeling van patiënten in de toekomst dramatisch zal veranderen. Nadat zowel ons eerste IVDMIA product, MammaPrint(R) genaamd, alsmede ons logistieke steekproefonderzoek en vervoersprocedure, RNARetain(R)(1) genaamd, door de FDA zijn goedgekeurd, geloven we nu dat het tijd is om actief deel te nemen aan de discussie over de implementatie van personalized medicine in de V.S.", aldus Dr. Bernhard Sixt, CEO van Agendia BV.

Edward Abrahams, algemeen directeur van de PMC, verwelkomde de toetreding van de in Nederland gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in personalized medicine: "Wij kijken er enorm naar uit dat Agendia betrokken wordt bij de activiteiten van PMC en vooral dat Agendia gaat deelnemen aan onze pogingen om een passende regelgeving te ontwikkelen voor personalized medicine producten."

Over PMC

De Personalized Medicine Coalition werd in november 2004 door meer dan een dozijn vooraanstaande ondernemingen op het gebied van farmacie, biotechnologie, diagnostiek en informatietechnologie, alsmede door vooraanstaande academisch centra en gouvernementele organisaties, in het leven geroepen. Deze onafhankelijk non-profit organisatie, die erop gericht is om begrip en de acceptatie te bevorderen van personalized medicine concepten and producten ten bate van patiënten, heeft meer dan 100 leden. De Personalized Medicine Coalition wil de discussie en het begrip bevorderen, die moet leiden tot de ontwikkeling van een heldere politiek aangaande de toepassing van personalized medicine.

Over Agendia

Agendia, gevestigd in Amsterdam, Nederland, is een wereldleider op het gebied van de gen expressie op analyse gebaseerde diagnostiek en brengt drie producten op de markt. De onderneming concentreert zich op de ontwikkeling en commercialisering van diagnostische tests met gebruikmaking van gen expressie profilering. Agendia was het eerste bedrijf dat een prognostische test commercialiseerde - MammaPrint(R) - die het risico van terugkerende borstkanker voorspelt. Zijn tweede microarray product, CupPrint(R)(2) is een diagnostische test die de oorsprong van een metastase identificeert in een kankertype genoemd "kanker van onbekende oorsprong". Agendia presenteerde tevens onlangs zijn nieuwe prognostisch test voor darmkanker, ColoPrint(R) die momenteel verdere validatie ondergaat.

Agendia onderhoudt nauwe banden met verschillende vooraanstaande academische centra om hoogtechnologische diagnostische tests voor kanker te ontwikkelen. Agendia biedt tevens zijn deskundigheid aan farmaceutische bedrijven die gericht zijn op de ontwikkeling van hoog-effectieve gepersonaliseerde medicijnen op het gebied van de oncologie.

(1) RNAretain(R) is een handelsmerk van Asuragen Inc.

(2) CupPrint(R) is gebaseerd op een licentie van de TUA databank van AviaraDx
Contact Informatie: Agendia: Bernhard Sixt, CEO op telefoonnummer +31-20-512-9161