Ingezonden persbericht



Prinses mÁxima ontvangt fotoboek tijdens sire lustrumcongres

Prominente sprekers, studenten en scholieren geven hun visie op maatschappelijke betrokkenheid in Nederland

Amstelveen/Hilversum, woensdag 26 september 2007 - SIRE vierde vandaag in het instituut Beeld en Geluid haar 40-jarig bestaan met een lustrumcongres dat gewijd was aan het thema 'Van ik naar wij'. Onder leiding van Astrid Joosten gaven prominente sprekers als Paul Schnabel, Mels Crouwel en Hans Wijers hun visie op de sociale cohesie in Nederland. Zij gingen daarbij in discussie met onder andere studenten en scholieren. Adri de Vries, directeur van SIRE, overhandigde een speciaal voor het lustrum samengesteld fotoboek aan H.K.H. Prinses Máxima. Dit fotoboek, getiteld 'Omkijken', bevat foto's van 40 Nederlandse topfotografen die hun visie op sociale betrokkenheid in beeld hebben uitgedrukt. Het fotoboek is vanaf vandaag in beperkte oplage verkrijgbaar.

Amstelveen/Hilversum, woensdag 26 september 2007 - Instituut Beeld en Geluid, lustrumcongres SIRE 40 jaar 'Van ik naar wij': H.K.H. Prinses Máxima ontvangt uit handen van Adri de Vries, directeur SIRE, het speciale jubileumboek 'Omkijken' ter ere van het 40-jarig bestaan van SIRE. Het jubileumboek bevat foto's van 40 Nederlandse topfotografen die hun visie op een loyale samenleving in beeld brengen. Tijdens het congres werd het thema maatschappelijke betrokkenheid besproken door diverse sprekers vanuit wetenschappelijk, ruimtelijk-artistiek en sociaal-economisch perspectief. Fotograaf: Bastiaan van Musscher

Omkijken
SIRE heeft 40 Nederlandse topfotografen, waaronder Morad Bouchakour, Ad van Denderen, Ilse Frech, Geert van Kesteren, Vincent Mentzel, Raymond Rutting en Laura Samson gevraagd hun visie op maatschappelijke betrokkenheid in beeld weer te geven. Deze foto's zijn verzameld in het lustrumboek 'Omkijken' dat vanaf vandaag in een beperkte oplage van 2.000 stuks verkrijgbaar is bij de reguliere boekhandels of via www.sire.nl. Het fotoboek kost ¤ 17,50. Voor achtergrondinformatie over deze foto's, klik hier.

Van ik naar wij
Het 40-jarig jubileum van SIRE heeft als thema 'Van ik naar wij', waarmee SIRE aangeeft dat mensen niet alleen voor zichzelf moeten opkomen, maar ook een eigen bijdrage kunnen leveren aan een verantwoordelijke en solidaire samenleving. Naast de publiekscampagne 'U mag het zeggen' - waarbij burgers tot en met 25 september 18.00 uur via www.sire.nl op een onderwerp van zorg konden stemmen en waaruit een vakjury het thema voor de nieuwe SIRE campagne in 2008 kiest - viert de stichting het lustrumjaar met het congres en een speciaal fotoboek. De lustrumviering eindigt met een fototentoonstelling van de gepubliceerde foto's in het Van der Togt museum in Amstelveen van 22 november tot 9 december.

Over SIRE
De Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting die onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde stelt, bespreekbaar maakt en agendeert bij burgers,opinieleiders en besluitvormers. SIRE wil wakker schudden en mensen aan het denken zetten en doet dat door het maken van ideële, niet commerciële campagnes. Al 40 jaar met de belangeloze hulp van de media- en communicatiebranche. Sinds de oprichting in 1967 zijn dat meer dan 95 campagnes, zoals bijvoorbeeld 'De maatschappij dat ben jij', 'Je bent een rund als je met vuurwerk stunt', eenzaamheid, dyslexie, overgewicht en 'Kort lontje'. SIRE heeft geen banden met de overheid of andere organisaties.


- Einde bericht -

Noot aan de redactie (