Gemeente Nieuwegein

College informeert gemeenteraad over Stadshuis

In de extra werkvergadering van de gemeenteraad van dinsdagavond 25 september jongstleden heeft het college de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rond het nieuwe Stadshuis. Het Stadshuis wordt een echt 'huis van de stad' met naast het gemeentehuis ook de centrale bibliotheek, het centrum voor beeldende kunst, het CWI, de VVV, winkels, parkeerplaatsen en verschillende maatschappelijke functies.

Wethouder Lubbinge gaf aan dat in het Stadshuis ongeveer 3,5 miljoen euro extra geïnvesteerd moet worden dan oorspronkelijk gepland. Daarnaast gaf hij aan dat momenteel op de markt bouwkostenstijgingen zijn waar het hele project Binnenstad waarschijnlijk mee te maken krijgt.

Aansluitend werd het concept definitief ontwerp aan de gemeenteraad gepresenteerd. Daar was te zien dat het ontwerp waar helemaal in het begin bij de architectenselectie door de raad voor is gekozen grotendeels overeind is gebleven. De aanwezige leden van de gemeenteraad reageerden over het algemeen positief op het ontwerp en de informatie van het college.

Hoewel in de werkvergadering geen besluitvorming plaatsvond, sloot burgemeester De Vos de avond af met de conclusie dat het college groen licht heeft gekregen om verder te gaan met het Stadshuis. De planning is dat in het tweede kwartaal van 2008 de bouw van het stadshuis start op de plaats van (ongeveer) de voormalige Bibliotheek in de Citykantoren.


-26 september 2007-