KNHS


Benoemingen Disciplinecommissies Dressuur, Mennen en Aangespannen 26 september 2007

ERMELO (KNHS) Het KNHS-bestuur heeft Maarten van der Heijden (Boxtel) benoemd tot nieuwe voorzitter van de Disciplinecommissies Dressuur. Voor de Disciplinecommissie Aangespannen werd Thea Elzinga-Westra (Dokkum) als afgevaardigde van de Vereniging het Friese Tuigpaard benoemd. Onno Bosma (Terwispel), Gerrie Niesing (Boskoop) en Ton Wijnen (Heesch) zijn benoemd tot lid van de Discipline Commissie Mennen.

Dressuur
Maarten van der Heijden volgt Wim Ernes op als voorzitter van de Disciplinecommissie Dressuur. Ernes aanvaardde de opdracht van de KNHS Afdeling Opleidingen om de coördinatie van de herinrichting van de juryopleidingen op zich te nemen. Hierdoor kon hij het voorzitterschap van de disciplinecommissie niet langer op zich nemen. Van der Heijden is nationaal jurylid en tevens actief als trainer en dressuurruiter. Zijn functies als lid van de Onderwijsraad van de KNHS en als penningmeester van de Belangenvereniging Dressuur legt hij neer.

Mennen
Binnen de Disciplinecommissie Mennen hadden door diverse omstandigheden drie leden hun zetel beschikbaar gesteld. De vacatures zijn ingevuld door Onno Bosma, Gerrie Niesing en Ton Wijnen. Hiermee is de commissie weer op volledige strekte gebracht.

Aangespannen
De Disciplinecommissie Aangespannen Sport werd vanuit de VFT (Vereniging het Friese Tuigpaard) door slechts één persoon vertegenwoordigd. Jaap van der Meulen krijgt versterking van Thea Elzinga-Westra. Zij is onder meer actief in de adviescommissie van Indoor Friesland (namens Vereniging het Friese Tuigpaard), bestuurslid van Vereniging het Friese Tuigpaard en bestuurslid van de Vereniging Friese Dravers.