Gemeente Veldhoven

Sterrenlaan

Aanleg infiltratiekelder Sterrenlaan

26 september 2007

De kelder wordt in opdracht van de gemeente aangelegd. Doel is afvoer van hemelwater. Het water moet vanwege het project Abdijtuinen afgevoerd worden.

Het hemelwater wordt door de bouw van deze kelder niet meer via een gemengd rioolstelsel naar de waterzuivering afgevoerd. In de kelder aan de Sterrenlaan wordt het hemelwater vastgehouden en geïnfiltreerd (vandaar de naam infiltratiekelder) in de geschikte grondlagen. Twee soortgelijke infiltratievoorzieningen zijn eerder ook aangelegd op de parkeerterreinen Braak-Noord en Braak-Zuid in het City Centrum. Infiltratiekelder

Uitvoering

Waterblock B.V. voert de werkzaamheden in een aaneengesloten fase uit. Eerst wordt het grondwerk voorbereid, daarna plaatst de firma betonnen keerwanden en een put in de grond, vervolgens wordt de betonnen ondervloer gestort. De kunststof cassettes, essentieel voor de zuivering van het hemelwater, worden daarna geplaatst. Bovenop de cassettes komt een betonnen `dek'. Op de afbeeldingen bij dit artikel ziet u de opbouw van de infiltratiekelder. Het betonnen dek wordt met grond aangevuld en afgewerkt. De infiltratievoorziening is volgens planning, maar afhankelijk van de weersomstandigheden, eind november 2007 gereed.

Hondenuitlaatterrein

Bouwbedrijf Van Santvoort, hoofdaannemer van het project Abdijtuinen, richt het bovenliggende vrije terrein in als tijdelijke parkeerplaats en ketenpark. Nadat het project Abdijtuinen medio 2010 gereed is, krijgt het terrein haar oude bestemming terug. Het gebied wordt weer ingericht als hondenuitlaatterrein.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer Mark Peters van de afdeling Planrealisatie, hij is bereikbaar via tel. 040-2584316.