Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 september 2007

Week van de Smaak:

Koks gaan middelbare scholen positief stalken

Adopteer een Kok moet zorgen voor verandering in kantinebeleid

Op woensdag 26 september om 11.00 uur (tijdens de landelijke Week van de Smaak) verrichten smaakambassadeur Pierre Wind en cuisinier Jos van Grunsven de aftrap van Adopteer een Kok op het Van Maerlant College in s-Hertogenbosch. Doel van Adopteer een Kok is om schoolbesturen positief te stalken en voor een koersverandering te zorgen in het kantinebeleid. Want óók jongeren hebben recht op gezond voedsel.

Na de aftrap neemt Van Grunsven een dag lang de kantine over van het Van Maerlant College. De leerlingen kunnen allerlei gezonde snacks proeven en worden onderworpen aan een milkshaketest. Ook wordt het kantineaanbod ter discussie gesteld. Samen met de leerlingen bereidt de kok een gezond en lekker lunchbuffet bestaande uit soep en het wereldbroodje of het streekbroodje. Het programma duurt tot circa 13.00 uur.

Na de Week van de Smaak blijven Van Grunsven en de andere geadopteerde koks de schoolleiding een aantal dagdelen achtervolgen met gezonde voedingsadviezen, zodat er structurele veranderingen worden doorgevoerd in het kantinebeleid. De leerlingen zullen hierbij een actieve rol spelen.

Welke koks zijn geadopteerd?

Aan Adopteer een Kok nemen in deze week vijf koks en vijf Brabantse scholen deel:
- Van Maerlant College in s-Hertogenbosch. Kok: Jos van Grunsven


- Udens College in Uden. Kok: Henk Kamps

- Katholieke Scholengemeenschap in Etten-Leur. Kok: Björn van Vugt


- Elde College in Schijndel. Kok: Richard Eijkemans


- Onze Lieve Vrouwen Lyceum in Breda Kok: Leon Lutjens

Alle deelnemende koks zijn aangesloten bij Euro-Toques.

In 2008 zal het project landelijk worden uitgerold. Andere scholen die willen meedoen met dit project kunnen zich aanmelden via info@weekvandesmaak.nl.


---

Einde persbericht

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Koninklijk Horeca Nederland, Lekker (Dé restaurantgids van Nederland) en delicious., té lekker om te laten liggen.

Adopteer een Kok in Brabant is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, stuurgroep LIB en Lifescape Your Landscape.



Ingezonden persbericht