Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 22 september 2007

Meer mogelijkheden re-integratie ex-verslaafden

De Hoop Grafisch Centrum neemt nieuwe drukpers in gebruik

DORDRECHT Op woensdagmiddag 26 september 2007 neemt het grafisch centrum van Stichting De Hoop een nieuwe vierkleurenpers officieel in gebruik. Deze feestelijke handeling vindt plaats om 16.00 uur in het grafisch centrum op Dorp De Hoop, Provincialeweg 70 in Dordrecht.

De officiële ingebruikname van de vierkleurenpers wordt verricht door de heer Jac. Hogeweg, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting De Hoop, en mevrouw D.G. Wiebenga. Zij heeft eerst als cliënt en later als medewerker bij het grafisch centrum haar opleiding tot drukker heeft gevolgd. Onlangs is zij succesvol uitgestroomd naar een reguliere baan. Door de aanschaf van de vierkleurenpers heeft De Hoop Grafisch Centrum nog meer mogelijkheden om de cliënten van De Hoop voor te bereiden op een baan in de grafische sector.

Stichting De Hoop biedt hulp aan cliënten met een verslaving of met psychosociale problemen. Werk en opleiding zijn belangrijke onderdelen van de behandeling. Bij verschillende bedrijven kunnen cliënten onder professionele begeleiding een vak leren. De Hoop Grafisch Centrum is één van die bedrijven.