Horeca1 wint eEurope Award


AMSTERDAM, 20070926 -- Het Amsterdamse project Horeca1 heeft een belangrijke Europese prijs gekregen: de Europese eGovernment Award 2007 in de categorie `Better public services for growth and jobs'. Op het vierde Ministerial eGovernment Conference in Lissabon werd het internetproject geroemd vanwege de innovatie en efficiëntie. Horeca1 is een project van Economische Zaken Amsterdam, ICATT interactive media is verantwoordelijk voor de informatieanalyse en het ontwerp van het formulier.

Horeca1 maakt het voor horecaondernemers in Amsterdam mogelijk om met één digitaal formulier zeven gemeentelijke vergunningen aan te vragen. Voorheen moest de ondernemer hiervoor langs minimaal drie verschillende loketten.

Maurice van Erven van Economische Zaken Gemeente Amsterdam nam trots de prijs in ontvangst. "Horeca1 verbetert het ondernemersklimaat voor horecazaken in Amsterdam," legde hij uit. "Het voldoet aan onze wens om wet- en regelgeving te vereenvoudigen, vergunningsprocedures overzichtelijk te maken en de ondernemer digitaal van dienst te zijn." Van Erven benadrukte dat het succes het resultaat was van een gezamenlijke inspanning.

Hanneke van der Horst is directeur van ICATT en een van de drijvende krachten achter het Horeca1-formulier: "De prijs is toegekend aan EZ, maar wij zijn er minstens zo trots op. Het project is een groot succes in Amsterdam. In de toekomst zullen alle veertig regelingen die met horeca te maken hebben, via één online loket en formulier worden ontsloten."

Gemeente Amsterdam ontving eerder de prestigieuze Webwijzer Award en won de WebOlympics met het Loket van Amsterdam.nl. Economische Zaken Amsterdam en ICATT werken samen aan vergelijkbare projecten op het gebied van evenementen en werken in de openbare ruimte. Horeca1 wordt ook geïmplementeerd in Nijmegen.

De Europese Commissie kent de eEurope Awards toe aan praktijkvoorbeelden binnen de Europese Unie, om de kennis van deze `best practices' te delen. Horeca1 werd door de jury gekozen uit 53 finalisten in de categorie `Better public services for growth and jobs'.

Over ICATT interactive media

ICATT interactive media is een fullservice interactief bureau, waarbinnen de strategie, technologie en het design in dienst staan van internetprojecten. ICATT biedt conceptontwikkeling en consultancy, maar ook de technische en grafische realisatie van websites en (backend-)systemen met een hoge mate van interactiviteit. Na het winnen van diverse prijzen voor internetprojecten voor de overheid, heeft ICATT projecten opgestart voor veel gemeenten in Nederland. Daarbij ligt de nadruk op de aansluiting van dienstverlening via websites en interne systemen van de betrokken organisaties.