Nieuwe professionele blog over zaken die de portemonnee raken


Financieel adviseur Anneke Ranzato begint blog over persoonlijke geldzaken

AMSTELVEEN, 20070926 -- Internetuitgeverij Blog Online presenteert een nieuw blog over persoonlijke geldzaken: MijnGeld.blog.nl. Op dit blog geeft Anneke Ranzato haar persoonlijke visie op geldzaken. "Ik ben zelf financieel adviseur, alleen niet met de commerciële insteek die daarbij gebruikelijk is. Er gebeurt in financieel adviesland van alles waar ik me niet in kan vinden omdat het in mijn ogen niet in het belang is van de consument. Dat kan ik allemaal kwijt in mijn berichten op dit blog."

De financiële wereld is voor veel consumenten lastig om hun weg in te vinden. Er zijn ontzettend veel aanbieders en verkopers, heel veel reclames met de mooiste verhalen. De meeste adviseurs stellen onafhankelijk en objectief te zijn. Maar is dat wel zo? Kunnen mensen hierop vertrouwen of moeten ze zorgen dat ze zelf verstand krijgen van geldzaken? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

"Volledig onafhankelijk en objectief financieel advies is een illusie", stelt Anneke Ranzato, "tot die conclusie ben ik gekomen nadat ik er juist heel lang naar gestreefd heb. Dat maakt het des te belangrijker dat de consument er zelf voor zorgt goed geïnformeerd te zijn. Met MijnGeld.blog.nl wil ik hier een bijdrage aan leveren. Van onwetendheid kan misbruik gemaakt worden. Dat moet voorkomen worden door regelgeving en controle, maar ook door de consument zelf."

`Mijn geld' gaat over zaken die de portemonnee raken. Ieders portemonnee ziet er anders uit - er wordt dan ook een grote variëteit aan onderwerpen besproken. Anneke Ranzato geeft inhoudelijke informatie over geldproducten, waarschuwingen voor valkuilen, tips om te besparen. Maar ook tips om geld uit te geven, verhalen uit de adviespraktijk en aandacht voor ervaringen met banken en verzekeraars.

MijnGeld.blog.nl wil dus zeker informeren, maar heeft de ambitie niet saai te zijn. Toegankelijk, leuk om te lezen en uitnodigend voor reacties en discussies over geldzaken.

Dit nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van www.blog.nl. Het netwerk trekt momenteel 1, 5 miljoen bezoekers per maand.