Yourzine China bestaat 1 jaar: de stand van zaken


Ervaringen van een Nederlands marketingbureau in China

BEIJING, CHINA, 20070926 -- Een jaar geleden, op 8 september 2007 heeft online marketingbureau Yourzine een vestiging geopend in Beijing, China. Het 1-jarig bestaan werd in China gevierd samen met een aantal klanten van Yourzine Nederland en twintig klanten van Yourzine China.

Michiel van Riemsdijk, directeur Yourzine: "De doelstellingen die we hadden toen we vorig jaar een vestiging in China openden, zijn bijna gehaald. De eerste doelstelling was het opzetten van een succesvolle commerciële organisatie. Met 22 medewerkers en ruim 20 klanten zijn we zeer tevreden. We bieden vanuit onze Chinese organisatie online oplossingen voor opdrachtgevers als Adidas China, European Union Chamber of Commerce in China, Benelux Chamber of Commerce, Financial Times China en DHgate.com.

De andere doelstelling heeft betrekking op de ontwikkeling van oplossingen waar wij en onze opdrachtgevers in de toekomst in Europa èn in China zeer veel aan hebben. Zoals de ontwikkeling van software. We hebben ervoor gekozen software in China te ontwikkelen, omdat daar voldoende hoog gekwalificeerd personeel aanwezig is en we daarnaast de oplossingen lokaal kunnen toetsen aan een grote en daarmee veeleisende markt."

Klanten testen Yourzine Online Marketing Suite
Van 9 tot en met 15 september jl. verbleef een aantal Nederlandse klanten van Yourzine in China. Zij ervoeren wat het is om in China zaken te doen, maar bovenal zijn zij de toekomstige gebruikers van de software die momenteel ontwikkeld wordt. Reden genoeg dus om deze gebruikersgroep kennis te laten maken met de Yourzine Online Marketing Suite. Ze denken mee over de ontwikkeling van de software door de software te testen en hun ervaringen te delen met de ontwikkelaars.

Max van Lingen, Director Interactive Brand Marketing van Mexx International over het werkbezoek aan China: "China, een land met enorme opportunities en spiegel functie met leer effecten. Naast de cultuurverschillen is er ook sprake van een 3-voudige paradox met uiteenlopende ontwikkelingssnelheden:
- het oude China met z'n eeuwen oude tradities en holistische filosofie
- het huidige Europa met z'n creatieve diversiteit en innovatie kracht
- en het nieuwe China dat snel aan het inhalen is: leergierig, gedisciplineerd, hardwerkend, pragmatisch, kosmopolitisch.

Deze fascinerende studiereis met Yourzine heeft me erg geïnspireerd en aan het denken gezet: Hoe kunnen we een synthese op basis van deze 3-voudige paradox ontwikkelen ten behoeve van het vakgebied online marketing.

Eén ding is duidelijk, de ontwikkeling is in volle gang en Yourzine maakt daar deel van uit op basis van een goede visie en sterke motivatie om het vakgebied online marketing te professionaliseren en verder uit te bouwen met unieke innovatieve concepten."


Over Yourzine
Yourzine is een full service online marketingbureau met een vooraanstaande positie in Nederland en daarbuiten. Yourzine is internationaal actief in zowel de profit als non-profit sector en wordt ingezet door onder meer: European Union Chamber of Commerce in China, de Bijenkorf, Het Nederlandse Rode Kruis, IKEA, DHhgate.com, CZ Actief in Gezondheid, ANWB, Yacol, TNT, Mexx International en Livera. Voor meer informatie, kijk op www.yourzine.nl of op www.yourzine.com.cn.





Yourzine