Gemeente Winterswijk


Werkbijeenkomst Brede School Winterswijk

Winterswijk - Op woensdag 26 september geeft de gemeente Winterswijk de aftrap voor de eerste werkbijeenkomst om een stedenbouwkundige visie op te stellen voor de Brede School. Samen met de buurt, scholen, het wijkwerk en de kinderopvang wordt een beeld gevormd hoe het gebied aan de Vlierstraat er uit moet gaan zien. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Belangrijke onderwerpen tijdens deze werkbijeenkomst, die onder leiding staat van een onafhankelijk voorzitter mevrouw Baks, zijn verkeersveiligheid, het parkeren en het voorkomen van overlast. Daarnaast wordt gekeken naar de plek van het gebouw. De bijeenkomst wordt begeleid door een team van stedenbouwkundigen onder leiding van het externe bureau Andries Geerse. In oktober wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd.

Stedenbouwkundige visie
In een stedenbouwkundige visie staan de ideeën over welk soort en type gebouwen in en op de voorgenomen bouwlocatie passen. De hoogte en de bebouwingsgrenzen van de gebouwen, de ideeën over het bouwmateriaal, maar ook de kleuren en dergelijke zaken zijn hierin belangrijk. Over die ideeën worden in een stedenbouwkundige visie uitgangspunten vastgelegd. Over bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld de maximale bouwhoogte en de toegangswegen, worden afspraken gemaakt. Met die uitgangspunten en afspraken wordt bij de volgende stappen, het ontwerp van de architect en de daadwerkelijke bouw, rekening gehouden. Behalve over de gebouwen zelf gaat zo'n stedenbouwkundige visie óók over de benodigde toegangswegen, de groenvoorziening, de parkeervoorzieningen, de speelpleinen en andere zaken die de buurt veranderen.