Stadsdeel Zeeburg



Cruyff Ajax veld aanwinst voor Indische Buurt

21 september 2007

Vol trots presenteren stadsdeel Zeeburg, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en AFC Ajax het eerste Cruyff Court Ajax Veld in Amsterdam. Op woensdag 26 september 2007 om 14.00 uur wordt het veld op het Sumatraplantsoen officieel geopend. Onder meer Fatima Elatik, stadsdeelwethouder sport van Zeeburg, en Carolien Gehrels, wethouder sport van de gemeente Amsterdam, verrichten de aftrap.

Leuke activiteiten

Rondom het officiële gedeelte zijn er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Om 13.00 uur showen meiden uit Zeeburg hun voetbalkwaliteiten aan het publiek en direct na de opening dagen jongens uit de buurt een jeugdteam van Ajax uit. De middag wordt afgesloten met een buurtvoetbaltoernooi waar iedereen zich ter plekke voor kan inschrijven.

Modern trapveld

Het Cruyff Court Ajax Veld is een moderne uitvoering van het aloude trapveldje en daarmee een aanwinst voor de Indische Buurt, een wijk die volop in ontwikkeling is. Door deze Cruyffveldjes krijgt de jeugd in dichtbevolkte wijken de mogelijkheid om in een veilige omgeving te sporten. Hierbij is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel te brengen.

Uitleven in eigen buurt

Zeeburg is het eerste Amsterdamse stadsdeel dat samen met de CCKV een Cruyff Court KNVB Veld heeft aangelegd. Bij de financiering van het project zijn tevens de Centrale Stad en de GGD betrokken. Stadsdeelwethouder Fatima Elatik is enthousiast over het nieuwe voetbalveld: 'Met dit veld wordt de drempel voor jongeren om te gaan sporten verlaagd. Ze kunnen zich uitleven in hun eigen buurt en komen hierdoor op een positieve manier met elkaar in contact.' Dat het veld een aanwinst is voor de buurt blijkt al uit de praktijk, want jongeren en hun ouders gebruiken het veld iedere dag.

Programma opening

13.15 uur: Wedstrijd meidenvoetbal
14.00 uur: Officiële opening
14.30 uur: Sterrenteam uit de buurt daagt jeugdteam Ajax uit
15.15 uur: Afsluiting en start buurtvoetbaltoernooi

Kom kijken en doe mee!

Meer info

Website Cruyff Courts
Poster opening Cruyff Court

© Gemeente Amsterdam
Disclaimer_copyright
Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zeeburg