Politie Zeeland


---


Z-2903-2007 Rijden onder invloed, Sas van Gent
Op de N252 bij Sluiskil werd dinsdag om 14.25 uur een 36-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden.
Zij was op de parkeerstrook op de Westkade in Sas van Gent achteruit tegen een geparkeerde auto gereden die daardoor weer tegen een daarachter geparkeerde auto botste. Nadat de vrouw eerst was uitgestapt reed zij met geopend portier weg, ondanks dat getuigen probeerden haar tegen te houden. Op de N252 richting Sluiskil werd de automobiliste door de politie aangehouden. Een blaastest wees uit dat zij meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Er werd haar een rijverbod van 10 uur opgelegd. De vrouw bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en reed in de auto van iemand anders; zij zei niet te weten van wie. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de auto is. De Tilburgse is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

W-2904-2007 Kop / staartbotsing in Zoutelande
Op de Blauwpoortseweg in Zoutelande vond dinsdag om 09.00 uur bij de tijdelijke verkeerslichten een kop / staartbotsing plaats.
Twee automobilisten, een 41-jarige vrouw uit Middelburg en een daarachter rijdende 41-jarige man uit de gemeente Veere, stopten op de Blauwpoortseweg voor de tijdelijke verkeerslichten. Een achteropkomende 25-jarige Vlissingse vrouw kon niet tijdig remmen waarna alledrie de voertuigen met elkaar in botsing kwamen en beschadigd raakten. De Vlissingse automobiliste had last van haar nek. Zij werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

O-2905-2007 Aanrijding in Zierikzee
Op de kruising Lange Blokweg / Heuvelsweg raakte dinsdag om 16.10 uur een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland bij een aanrijding gewond.
Een 64-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Lange Blokweg, komende uit de richting van Zierikzee. Op de kruising sloeg hij linksaf. Hij verleende geen voorrang aan de bromfietser, die met een passagier achterop, op het links naast de rijbaan gelegen fietspad reed. De bromfietser liep bij de aanrijdng beenletsel op en hij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De passagier bleef ongedeerd. De auto en de bromfiets raakten beschadigd.

W-2906-2007 Winkeldiefstal, Middelburg
In een winkelpand in de Johan van Reigersbergerstraat in Middelburg werden dinsdag om 17.20 uur twee 9-jarige meisjes uit Oost-Souburg aangehouden wegens winkeldiefstal.
De twee hadden een cd, eemeisjes uit Oost-Souburg aangehouden wegens winkeldiefstal.
De twee hadden een cd, een boekje en een spel kaarten met een totale waarde van E 11,73 gestolen. Later bleek dat zij daarvoor in een andere winkel voor ongeveer E 27,00 een pen en make-up hadden gestolen. De goederen zijn terug naar winkels. De meisjes zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.





Politie Zeeland