Ingezonden persbericht

Onderwerp: Deelname van kinderen aan kunstonderwijs tot tien keer hoger dankzij nieuwe aanpak

Persbericht

////persbericht///

Deelname van kinderen aan kunstonderwijs tot tien keer hoger dankzij nieuwe aanpak

Den Haag, 26 september 2007 - Door kinderen een gevarieerd aanbod aan kunstvakken binnen de schooltijd aan te bieden is het Notenkrakerplatform in geslaagd om de kunstdeelname bij kinderen in de basisschoolleeftijd te vertienvoudigen. Dit ondanks het feit dat de ouders volledig voor de kosten van de lessen opdraaien. Peter van Strien de voorzitter van het Notenkrakerplatform licht toe:"Het platform is er om kansen te creeren voor de kinderen. Gelukkig wordt er heel veel gedaan om achterstanden van kinderen weg te werken, maar een voorsprong uitbouwen is net zo belangrijk. Dit is wat het Notenkrakerplatform doet. We kijken waar het kind goed in is en vervolgens bieden we hem een persoonlijk ontwikkelingstraject aan. De rekening wordt volledig door de deelnemers betaald"

Zo kunnen bijvoorbeeld piano, zang, theater, ballet, teken en andere lessen worden aangeboden. Als een kind bijvoorbeeld pianoles wil krijgen, dan wordt deze op een met de school afgesproken tijd van de klas gehaald, en na de pianoles weer teruggebracht. Te vergelijken met de leeshulp en de schoollogopediste. "Het kind krijgt lessen in vakken waar hij in kan excelleren waardoor zijn motivatie toeneemt, de resultaten verbeteren en de schooluitval vermindert. Tegelijkertijd wordt het niveau flink verhoogd." stelt van Strien verder.

Het platform staat open voor basisscholen maar ook voor kunstinstellingen, sportverenigingen en instellingen van voortgezet onderwijs. Zo is pas het Thorbecke Voortgezet Onderwijs toegetreden. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is de grootste LOOT Landelijk Overleg Onderwijs en Topsportschool van Nederland.

Ruim 250 topsporters volgen hier lessen in topsportklassen. Ook kan er gekozen worden voor kunst en cultuur. Net als bij sport zijn er meer uren ingeroosterd voor kunst en cultuur, met aandacht voor muziek, dans, drama en beeldende vorming. Dankzij de toetreding van het Thorbecke VO en andere zogenaamde LOOT-scholen (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsportschool) wordt ook een doorlopende leerlijn mogelijk van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs.

Andere deelnemers zijn o.a. de Kunsthal te Rotterdam, OBS De Notenkraker te Den Haag en De Russian School of Arts

Meer informatie kunt u vinden op www.notenkrakerplatform.nl

////Einde persbericht///

Voor vertegenwoordigers van geĂŻnteresseerde instellingen en de pers, wordt er op 27 september 2007 een informatieavond verzorgd.
tijd: 14:00 - 15:10 en 15:10 - 16:30
adres: Openbare basisschool De Notenkraker
Eksterhof 2
2496 HS Den Haag - Ypenburg
In informele sfeer zal hier informatie gegeven worden over doelstellingen, aanpak en logistiek.

Mocht u aanvullende informatie wensen, dan zullen we blij zijn u daarvan te voorzien.

Hoogachtend,
Peter van Strien
Voorzitter Notenkrakerplatform
Tel: 06-48156402
e-mail: info@basisonderwijsopmaat.nl
http://www.notenkrakerplatform.nl
telefoon: 010-4181898 / 06-48156402
E-mail: info@basisonderwijsopmaat.nl