Gemeente Leeuwarden

Infoavond Stadsvisie Infoavond Stadsvisie

Leeuwarden moet niet langer piepen maar brullen!

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-09-2007)

Zomaar één van de uitspraken tijdens de bijeenkomst over de stadsvisie, dinsdagavond in de Harmonie. Ruim tachtig mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om mee te praten over de toekomst van Leeuwarden.
Er waren gemeentebesturen van omliggende gemeenten, vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuurwereld, woningbouwcorporaties, wijkpanels, burgers en leden uit de Leeuwarder gemeenteraad.

Waar moet Leeuwarden in 2020 in uitblinken? Hoe moet Leeuwarden zich profileren? Dit soort vragen kwamen dinsdagavond aan de orde. Gerard van der Veer en Arjette de Pree stelden deze vragen aan zowel het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden als aan de aanwezigen. De thema's water, duurzaamheid, kwaliteit en profiel zijn aan de zaal voorgelegd. Met name werden kansen gezien op watergebied, gekoppeld aan Wetsus, technologie en innovatie, creativiteit en de kracht van Fryslân met haar hoofdstad. .

Met de input van de avond gaat de gemeente verder aan de slag. De opmerkingen die gemaakt zijn worden verwerkt en begin 2008 moet de vernieuwde stadsvisie er liggen.