Gemeente Heemstede



Bezoek Leamington Spa september 2007

Ook dit jaar heeft de jumelage tussen Heemstede en Leamington Spa vruchten afgeworpen. Met een groep van 30 personen zijn we voor een lang weekend naar het Warwick District afgereisd.

Voor onze nieuwe burgemeester Mw. Marianne Heeremans en haar man Nick van der Linden was dit een eerste bezoek.

Leamington Spa ligt in de buurt van Stratford upon Avon en Birmingham en telt 44.000 inwoners. Zoals gebruikelijk logeerden we met leden van de Heemsteedse Kring voor Internationale Vriendschap bij gastgezinnen. Dat heeft een speciale charme, omdat je dan nauwer in contact komt met de lokale bevolking. Het programma was deels door het gastgezin en deels door het Engelse bestuur georganiseerd. Zo brachten wij een bezoek aan het centrum van Leamington Spa en vertoefden we in Coventry waar oa. de Evensongs in de moderne kathedraal ten gehore werden gebracht. Zaterdagavond hebben de gastgezinnen en gasten gezamenlijk gegeten, in de pub van de golfclub, waarbij muzikale omlijsting en werden de sociale contacten hernieuwd.

Op zondag maakten we olv een Engelse gids een historische wandeling door Jephsons Gardens. Een prachtig park in het centrum van Leamington Spa. Sinds 1987 staat er een bankje dat de gemeente Heemstede als cadeau aan Leamington Spa heeft geschonken. Er is een subtropisch glazen huis, waarin tal van speciale planten en gewassen groeien.

s Avonds was het officiële Civic Dinner in de Town Hall, met tafelredes van beide nieuwe burgemeesters. In de speeches werd gerefereerd aan het 60-jarig jubileum van de jumelage tussen Heemstede en Leamington Spa dit jaar en de beide burgemeester wisselden prachtige cadeaus uit.

Wederzijds werd de nadruk gelegd op het belang van uitwisselingen tussen diverse verenigingen en organisaties van onze beide steden. Dit weekend werd er een uitwisseling geregeld tussen HBC-tennis en The first Lawn tennisclub Leamington Spa. De laatste dag heeft de bus ons via Marstons Brewery ( heerlijk bier ) en Lichfield ( prachtige kathedraal ) teruggebracht naar het vliegveld van Coventry.

De banden tussen Heemsteedse Kring voor Internationale Vriendschap ( HKIV ) en de Leamington International Twinning Society (LITS) zijn springlevend. Een internationale vriendschap om trots op te zijn!

Voor informatie over de HKIV kunt u contact opnemen met: mevr E. Teske, 023 5284729.

---